Casa Albă a anunțat că Joe Biden va ordona coborârea în bernă a drapelelor de pe toate clădirile federale pentru a marca depăşirea pragului de 500.000 de morţi din cauza COVID-19 în Statele Unite, conform afp.com

Purtătoarea de cuvânt a preşedinţiei, Jen Psaki, a declarat presei că drapelele SUA vor fi coborâte în bernă timp de cinci zile.

Statele Unite sunt în doliu

Statele Unite au fost în doliu după ce a încetat din viaţă un membru al Camerei Reprezentanţilor. Este vorba despre primul membru în funcţie al Congresului american răpus de COVID-19.

Republicanul Ron Wright, în vârstă de 67 de ani, membru al Camerei Reprezentanţilor a Statelor Unite, a murit după ce a contractat noul coronavirus, a transmis echipa sa. Wright, care reprezenta în Congres statul Texas, a decedat în data de 7 februarie.

Nu este primul membru ales în Congresul american răpus de COVID-19. A mai fost un caz în luna decembrie, însă acel politician a încetat din viaţă înainte de preluarea mandatului. Este vorba despre Luke Letlow, în vârstă de 41 de ani, ales în luna noiembrie în Camera Reprezentanţilor din partea statului Louisiana. Acesta a murit de COVID-19 în decembrie, înainte să-şi poată prelua mandatul.

„În cursul precedentelor două săptămâni, Ron şi (soţia sa) Susan au fost spitalizaţi” la Dallas “după ce au fost contaminaţi cu COVID-19”, a anunţat echipa congresmanului într-un comunicat.

Wright fusese tratat de cancer „în decursul ultimilor ani”, au mai precizat reprezentanţii acestuia. Un mesaj de condoleanţe a venit imediat din partea preşedintelui american Joe Biden, cel care insistă foarte mult pe combaterea eficientă a pandemiei la începutul său de mandat. Biden a deplâns decesul lui Wright, “care a luptat curajos în acelaşi timp împotriva cancerului şi a COVID-19”.

Statele Unite „continuă să lucreze fără încetare în fiecare zi pentru a învinge (aceste boli), în memoria tuturor celor pe care i-am pierdut”, a adăugat într-un comunicat preşedintele, al cărui fiu mai mare, Beau Biden, a fost răpus de un cancer cerebral în 2015.

Sursă foto: Dreamstime