Este doliu în lumea politică din Statele Unite, după ce a încetat din viaţă un membru al Camerei Reprezentanţilor. Este vorba despre primul membru în funcţie al Congresului american răpus de COVID-19.

Republicanul Ron Wright, în vârstă de 67 de ani, membru al Camerei Reprezentanţilor a Statelor Unite, a murit după ce a contractat noul coronavirus, transmite echipa sa. Wright, care reprezenta în Congres statul Texas, a decedat duminică, 7 februarie.

Nu este primul membru ales în Congresul american răpus de COVID-19. A mai fost un caz în luna decembrie, însă acel politician a încetat din viaţă înainte de preluarea mandatului. Este vorba despre Luke Letlow, în vârstă de 41 de ani, ales în luna noiembrie în Camera Reprezentanţilor din partea statului Louisiana. Acesta a murit de COVID-19 în decembrie, înainte să-şi poată prelua mandatul.

Ron Wright fusese tratat de cancer în ultimii ani

“În cursul precedentelor două săptămâni, Ron şi (soţia sa) Susan au fost spitalizaţi” la Dallas “după ce au fost contaminaţi cu COVID-19”, a anunţat echipa congresmanului într-un comunicat.

Wright fusese tratat de cancer “în decursul ultimilor ani”, au mai precizat reprezentanţii acestuia.

Un mesaj de condoleanţe a venit imediat din partea preşedintelui american Joe Biden, cel care insistă foarte mult pe combaterea eficientă a pandemiei la începutul său de mandat. Biden a deplâns decesul lui Wright, “care a luptat curajos în acelaşi timp împotriva cancerului şi a COVID-19”.

Statele Unite “continuă să lucreze fără încetare în fiecare zi pentru a învinge (aceste boli), în memoria tuturor celor pe care i-am pierdut”, a adăugat într-un comunicat preşedintele, al cărui fiu mai mare, Beau Biden, a fost răpus de un cancer cerebral în 2015.

La început, Ron Wright spunea că are simptome uşoare şi va lucra de acasă

Ron Wright anunţase la 21 ianuarie că fusese depistat pozitiv la coronavirus după ce intrase “în contact cu o persoană purtătoare a virusului săptămâna trecută”, scrie Agerpres.

“Resimt simptome uşoare, dar în general sunt bine şi voi continua să lucrez de acasă în această săptămână”, adăugase el, îndemnându-i pe americani să respecte recomandările autorităţilor sanitare pentru a lupta contra propagării virusului.

Ron Wright devine astfel primul membru în funcţie al Congresului (435 în Camera Reprezentanţilor şi 100 în Senat) care decedează după ce a contractat noul coronavirus.

Statele Unite ale Americii reprezintă ţara cea mai afectată de pandemie la nivel global, cu peste 27,7 milioane de infectări şi mai bine de 476.000 de decese din cauza COVID-19.