Moțiunea simplă împotriva lui Tudorel Toader a picat în Camera Deputaților. Deputațiis-au pronunțat prin vot iar moțiunea a primit doar 126 de voturi pentru. Un număr de 146 de deputați au votat împotrivă. În condițille în care nu a întrunit numărul necesar de voturi, moțiunea a fost respinsă.
Decizia din Camera Deputaților a fost una previzibilă, mai ales după semnalul dat de Lia Olguța Vasilescu, purtător de cuvânt al PSD. Ea a spus că social democrații vor vota împotriva moţiunii simple pe Justiţie. În opinia sa, dacă PSD are ceva de reglat cu Tudorel Toader, o va face în interiorul partidului. „Vom vota clar împotriva acestei moţiuni”, a spus Vasilescu. Olguța Vasilescu a vorbit și despre nemulţumirile din PSD la adresa ministrului Tudorel Toader. „Acestea le reglăm noi între noi şi dacă avem ceva de reglat cu domnul ministru, o vom face noi, ca partid, nu printr-o moţiune depusă de Opoziţie”.
Cu toate că semnalul venit de la partid a fost favorabil lui Tudorel Toader, în PSD există foarte multe voci care îl contestă. Chiar după votul dat în Camera Deputaților, vicepreședintele acestui for a spus că se așteaptă ca ministrul să prezinte în ședința de guvern ordonanțele de urgenta privind completurile de 5 judecatori ale ÎCCJ și privind Codul Penal și de Procedura Penală. „Sunt nemulțumit de activitatea lui Tudorel Toader. Asta nu înseamnă că am putut vota moțiunea colegilor. Erau foarte multe critici cu care nu eram de acord. Așteptam sa expire termenul si poate domnul ministru, cu acele ordonante pregatite, va iesi in sedinta de guvern. Le astept in continuare”, a punctat Florin Iordache.

Trebuie amintit că UDMR, prin vocea lui Kelemen Hunor, a anunţat că UDMR îl va sancţiona pe ministrul Justiţiei la vot din cauza OUG pe legile Justiţiei, despre care a spus că „nu e una raţională”.