"În ceea ce priveşte Lotos, nu am făcut o ofertă în decembrie deoarece informaţiile pe care le-am avut la dispoziţie nu ne-au permis să facem o ofertă", a afirmat şeful Mol. Acesta a subliniat că Mol vrea să-şi întărească poziţia regională şi nu se gândeşte la o creştere extensivă.

"Ne concentrăm pe această regiune, nu intenţionăm să cumpărăm o nouă rafinărie … dar vrem să facem achiziţii mai mici în sectorul logistic şi de retail în Europa Centrală şi de Est", a afirmat Jozsef Molnar.

Polonia ar urma să aleagă la începutul acestui an un cumpărător pentru pachetul său majoritar de acţiuni la Lotos. Conform analiştilor, pachetul de 53% din acţiunile Lotos deţinut de guvernul de la Varşovia valorează trei miliarde de zloţi (1,08 miliarde de dolari).

Mol a înregistrat pierderi nete de 31 miliarde de forinţi (142,7 milioane de dolari) în trimestrul patru din 2011, faţă de un profit net de 36,1 miliarde de forinţi în perioada similară din 2010, din cauza declinului sectorului downstream (explorare şi producţie).

Mol este o companie multinaţională integrată şi independentă, activând în domeniul petrolului şi gazelor, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Grupul Mol derulează operaţiuni în EMEA şi statele membre CIS, având peste 34.000 de angajaţi în întreaga lume. Mol deţine cinci rafinării de mare complexitate în Ungaria, Slovacia, Croaţia şi Italia. În România Mol deţine 126 de bezinării.
Sursa: Agerpres