Marcel  Vela a transmis un mesaj clar și fără echivoc după bâlbele poliției în cazul uciderii lui Emi Pian. Ministrul de Interne a anunțat că, de la preluarea mandatului, au fost făcute mai multe teste de integritate în cadrul instituției pe care o conduce. Potrivit acestuia, au fost demarate mai multe ancheta în cadrul ministerului

„Este prima dată când Ministerul de Interne ia într-un mod serios această problemă (a infracționalității – n.red.). Actualul guvern a acordat prioriate Ministerului de Interne. Avem dotările de care avea nevoie Poliția Română, de la schimbarea flotei, la dotări de armamaent. Ieri (joi – n.red.) am primit și bastoanele cu șoc electric”, a spus Vela, prezent pe Aeroportul Internațional Otopeni „Henri Coandă”, unde are loc o operațiune de extrădare a doi suspecți de infracțiuni internaționale.

El a spus că nu va fi acceptată „nicio pată pe MAI” și că în acest moment se fac mai multe anchete.

„Am mărit capacitatea de a face teste de integritate în Ministerul de Interne și unde sunt disfuncționalități am demarat controale și anchete în interiorul ministerului. Nu vom tolera nicio abatere, niciun act care să fie o pată pe Ministerul de Interne. Suntem cu ochii pe infractori, oriunde s-ar afla, în România, în orice țară, pe orice continent”, a conchis Marcel Vela.

Tribunalul Bucureşti a dispus, joi, arestarea pentru 30 de zile a fraţilor interlopului Emi Pian, Ciprian şi Graţian, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor.

Este vorba despre Vasile Duduianu, zis Graţian Pian, şi Laurenţiu Duduianu, zis Ciprian Pian. În acelaşi dosar, a fost arestat preventiv şi un alt membru al clanului Duduianu. Decizia nu este definitivă, însă cei trei vor fi duşi în arest.

Liderul clanului Duduianu, Florin Mototolea, zis Emi Pian, în vârstă de 39 de ani, a fost înjunghiat mortal săptămâna trecută într-un conflict izbucnit în timpul unei partide de barbut. Principalul suspect în cazul morţii lui Emi Pian, Richard Emanuel Gheorghe, membru al clanului Rinu, se află în arest preventiv. Cei trei membri ai clanului Duduianu sunt acuzaţi că au încercat să-l omoare pe Richard Emanuel Gheorghe, după ce acesta din urmă l-a înjunghiat pe Emi Pian.