Teoria lui Obama, conform căreia "estomparea poziţiei de lider al SUA calmează furia împotriva noastră şi ne aduce favoruri, nu numai că a eşuat, dar a generat mai mult haos", a afirmat Romney în cursul unui discurs electoral ţinut în oraşul Belmont din statul Massachusetts.

"Politica externă a preşedintelui Obama este o politică de pasivitate şi de negare", a adăugat el. Mitt Romney a criticat declaraţiile făcute de şeful administraţiei americane, potrivit cărora aceste violenţe reprezintă "obstacole în drum".

"O asemenea afirmaţie în legătură cu evenimente şocante demonstrează că preşedintele nu cunoaşte cu adevărat gravitatea mizei cu care ne confruntăm în Orientul Mijlociu", a subliniat candidatul republican.

"Asta pune America, cu prietenii şi aliaţii ei, la voia întâmplării şi a celor care ne vor răul", a adăugat el.

"Observăm o reacţie confuză, lentă şi inconsistentă la atacul terorist din Libia, un refuz de a fi sincer şi deschis cu americanii referitor la ce s-a întâmplat şi un eşec total în explicarea ameninţării teroriste din ce în ce mai mare cu care ne confruntăm în regiune", a mai spus Romney.

Guvernul american este ţinta ironiilor din partea opoziţiei republicane pentru că şi-a schimbat versiunea privind atacurile de la 11 septembrie asupra consulatului SUA la Benghazi, în cursul căruia a murit ambasadorul Statelor Unite, înainte de a admite că a fost vorba despre un ‘act terorist’ cu implicarea organizaţiei Al Qaida.
Sursa: Agerpres