Aceasta este cea mai mare tranzacție de pe piața industrială și logistică din România încheiată în acest an, reprezentând aproximativ un sfert din totalul suprafeței  închiriate în primele nouă luni. Depozitul Metro va fi dezvoltat de WDP pe terenul de 44 de hectare achiziţionat la sfârşitul anului trecut de la producătorul de biscuiţi Rostar. 

”Împreună cu Metro am realizat un proces structurat cu un calendar strict care ne-a permis să încheiem contractul de închiriere într-un timp scurt, de numai șase luni. A fost un proces complex având în vedere că cerințele Metro au vizat atât spații care oferă depozitare pentru mărfuri care necesită temperatură controlată, cât și ambient. Cea mai mare provocare a fost însă să punem la punct toate detaliile pentru a încheia cu succes o tranzacție record, de peste 58.000 metri pătrați”, a declarat Costin Bănică, Head of Industrial Department JLL România.

Scopul acestui proces a fost de a crea sinergii în cadrul companiei și la nivelul rețelei de furnizori. În plus, prin consolidarea activităților de logistică, Metro încearcă să preîntâmpine și problema disponibilității forței de muncă, una dintre cele mai mari dificultăți cu care se confruntă sectorul logistic local.

Vestul Bucureștiului, cea mai importantă destinație pentru activitățile de logistică în ultimii ani, se confruntă cu un deficit de forță de muncă specializată, companiile care operează acolo fiind în situația de a atrage personal de la 50-60 km distanță.

„Ștefănești oferă toate avantajele unei zone emergente, inclusiv o disponibilitate mai mare a forței de muncă. În plus, Metro a apreciat avantajul de a fi într-o zonă în care oferă infastructură bine dezvoltată – Șoseaua de Centură cu regim de drum expres și conexiuni foarte bune cu autostrada A1 spre Pitești și cu interiorul Bucureștiului”, a adăugat Viorel Opaiț, Director de Dezvoltare JLL România.

Consolidarea operațiunilor logistice ale rețelelor de retail în vederea optimizării lanțului de distribuție este o tendință din ce în ce mai prezentă pe piața locală care traversează una dintre cele mai dinamice perioade în ultimii 2-3 ani.