Ce spune Mircea Badea

”Judecătoreii își merită pensiile nesimțite.” a fost comentariul  lui Mircea Badea, realizator la Antena 3.

Ce pedepse au primit, totuși, agresorii

Agresorii jandarmilor din 10 august 2018 au primit doar condamnări cu suspendare și sunt obligați să muncească, fără a primi salariu, în folosul comunității, prin școli, primării sau cimitire.

Pensiile speciale vor fi discutate iar, anul viitor

Pensiile speciale ale magistraților, pe care le consideră un drept constituțional, vor mai fi luate în discuție anul viitor. Deși a fost o promisiune fermă eliminarea pensiilor speciale, actuala majoritate a intrat într-un blocaj din acest punct de vedere.

Marcel Vela, fostul ministru de Interne a declarat la vremea respectivă că dosarul 10 august va fi declasificat

„De dimineaţă am primit ultimul aviz solicitat de la toate instituţiile implicate în această derulare a evenimentelor din 10 august. În consecinţă, comisia a decis declasificarea raportului. Aşadar, în această zi, raportul este declasificat. Informarea cu privire la evenimentele din 10 august este declasificată. MAI a decis, conform legii, această declasificare. Mulțumesc instituțiilor care au fost operative”, a declarat Marcel Vela, într-o conferință de presă, în data de 14 noiembrie.

„DIICOT a comunicat că ia act de acest raport declasificat, care poate fi acum folosit în ancheta penală. Având în vedere că este vorba de o anchetă în desfăşurare, nu pot fi dezvăluite detalii din acest dosar, însă datele sunt la dispoziţia DIICOT. Procurorii vor folosi informaţiile din raport, iar când ancheta va fi încheiată, acesta va fi public”, a spus Marcel Vela, tot atunci.