Jurnalistul a vorbit despre cazul fetiței de 11 ani omorâtă de olandezul Joop Visscher. Mircea Badea crede că bărbatul nu avea cum să vină singur în România, ci a avut complici sau a fost îndrumat de cineva.

„Eu sunt absolut convins că el nu a venit în România de capul lui. Adică așa ca și cum unde să mă duc, unde să mă duc – ia că mă duc eu în România, în satul Gura Șuții. Îmi este foarte greu să cred că a mers singur acolo. Sunt absolut convins că a avut niște consiliere, în cel mai atentuat caz, niște călăuzire de pe aici”, a spus Mircea Badea la Antena 3.

Joop Visscher a ajuns în România, a închiriat o mașină din aeroport, a stat o noapte într-un hostel, iar apoi s-a mutat într-un apartament pe care l-a închiriat. Acolo a întreținut relații sexuale, însă nu se știe dacă au fost consimțite sau nu. Ulterior a plecat spre Gura Șuții, unde a răpit-o de pe drumul de întoarcere de la școală pe micuța Adriana Mihaela Fieraru. Aceasta a fost violată și apoi ucisă prin sugrumare de pedofilul olandez.