Mircea Badea a vorbit despre problema tenismenului Novak Djokovic și participarea sa la Australian Open. El a fost întrebat care este părerea sa în această situație și realizatorul TV a ales un răspuns ironic, în stilul său caracteristic.

„Ce consider în speța asta, Djokovic, consider totuși că e prea multă șmecherie, multă, prea multă și la domnul Djokovic, în sensul în care dacă zici că ce reprezinți tu, dar de fapt de 15 ani ești rezident la Monte Carlo, dar ai document în limba sârbă, că ești altfel naționalist de Monte Carlo, că ai avut COVID-19 pe 16, dar pe 17 erai pe dilaila și pe 18 la fel, când ești confruntat cu chestiunea, adică familionul lui, care văd că e foarte și naționalist, și anti-vaccinist și foarte activ așa, pe comunicare, când te întreabă lumea, corect, ”măi, dacă pe 16 aveai COVID-19, ai fost adică depistat, tu pe 17 erai pe dilaila cu copilașii și pe 18 erai de asemenea prin Tenerife?”.

Aaa! S-a terminat conferința de presă. După aia ești Djokovic și completezi un biet formular, totuși, în avionul tău privat și zice: ai mai fost în altă țară? Da! Ai mai fost. Există imagini că ai fost. Cam prea multă șmecherie. Adică eu pot să înțeleg și nu îmi place absolut deloc faptul că există și o agendă personală, fără doar și poate, a vacciniștilor care conduc Australia împotriva anti-vaccinistului Djokovic. Totuși, problema lui nu este că nu s-a vaccinat, asta chiar nu mai interesează pe nimeni, că nu e vaccinat Djokovic, mult succes, dar el e anti-vaccinist. Deci e în cu totul și cu totul altă dimensiune”, a spus realizatorul emisiunii „În gura presei”, Mircea Badea.

Djokovic recunoaște că a făcut „o eroare umană”

Liderul mondial al tenisului masculin Novak Djokovic a recunoscut, miercuri, într-un comunicat dat publicităţii că a comis o „eroare umană, cu certitudine nu intenţionată”, declarând la sosirea sa în Australia că nu a călătorit în ultimele 14 zile precedând zborul, informează AFP.

Jucătorul sârb a admis în textul publicat pe Instagram o „eroare de judecată” primind în persoană un ziarist al cotidianului francez L’Equipe pe data de 18 decembrie, în timp ce ştia infectat cu Covid-19, dar a asigurat că a „respectat distanţarea socială şi a purtat mască”.

„Vreau mai întâi să abordez chestiunea dezinformării persistente privind activităţile mele şi participarea la evenimentele din decembrie care au precedat rezultatul meu pozitiv la testul PCR Covid. Este vorba de o dezinformare care trebuie corectată, în special pentru a linişti opinia publică în privinţa prezenţei mele în Australia şi să răspund la chestiuni care sunt foarte stresante şi preocupante pentru familia mea”, arată Novak Djokovic în comunicatul său.

Jucătorul susține că nu a fost un act deliberat

„Vreau să subliniez că am făcut tot posibilul pentru a asigura siguranţa fiecăruia şi am respectat obligaţiile în materie de testare. Am asistat la un meci de baschet la Belgrad pe data de 14 decembrie, după ce s-a semnalat că un oarecare număr de persoane au fost testate pozitiv la Covid-19. Deşi nu prezentau niciun simptom de Covid, eu am efectuat pe 16 decembrie un test antigen rapid, care s-a dovedit negativ, dar din prudenţă am efectuat în aceeaşi zi un test PCR oficial şi aprobat”, se mai arată în comunicat.

„A doua zi, am asistat la un eveniment de tenis la Belgrad pentru a înmâna premii unor copii şi am făcut din nou un test antigenic rapid şi am fost negativ. Eram asimptomatic şi mă simţeam bine, nu am primit nicio notificare a unui rezultat pozitiv la un test PCR după acest eveniment. A doua zi, pe 18 decembrie, am fost la centrul meu de tenis din Belgrad pentru a îndeplini un angajament de lungă dată pentru un interviu şi o şedinţă foto pentru L’Equipe. Am anulat toate celelalte evenimente, cu excepţia interviului pentru L’Equipe. M-am simţit obligat să merg să realizez interviul pentru L’Equipe întrucât nu am vrut să fiu nepoliticos, dar am respectat distanţarea socială şi am purtat mască, cu excepţia portretului foto făcut”, se mai spune în comunicat.

„După aceea am revenit acasă, după interviu pentru a mă izola pe durata perioadei impuse, dar, recunosc a fost o eroare de judecată şi recunosc că am uitat să relatez despre acest angajament. În ceea ce priveşte declaraţia de călătorie, ea a fost depusă de echipa mea în numele meu, aşa cum le-am spus fucţionarilor de la imigrare la sosire, iar agentul meu şi-a cerut scuze sincer pentru eroarea administrativă comisă, bifând caseta greşită privind călătoriile mele anterioare sosirii în Australia. A fost o eroare umană şi cu siguranţă nu act deliberat. Trăim momente dificile în această pandemie mondială şi aceste greşeli se pot produce”, precizează comunicatul.