Mircea Badea a surprins telespectatorii de acasă din nou! Recent, acesta a fost întrebat de Mihai Gâdea ce l-a marcat în 2021, iar răspunsul prezentatorului TV a fost neașteptat.

„Spun sincer că sunt surprins că mai sunt în viață”

Mircea Badea a mărturisit că se bucură în fiecare Revelion că a trecut un alt an și că totul a mers bine. Acesta a spus că este surprins că nimic rău nu i s-a întâmplat, deși a făcut „atât de multe tâmpenii în această viață și atât de multe prostii.”

„În principiu, eu, când se încheie un an, mă bucur. Niciodată nu zic: <Bă, ce an minunat a fost, păcat că s-a încheiat!> Eu spun sincer că sunt surprins că mai sunt în viață. Sunt absolut șocat de această treabă. Atât de multe tâmpenii am făcut în această viață și atât de multe prostii continui să fac încât cred că o delegație de îngeri păzitori au făcut multă febră musculară, dând din aripi lângă mine, pe sistemul <Hai să-l mai salvăm pe prost și anul ăsta.> Sunt mirat până la surprindere de această întâmplare”, a zis Mircea Badea.

„Nu m-am gândit la audiențe sau ceva. Pur și simplu așa am vrut să fac”

În ultima ediție din 2021 a emisiunii TV „În gura presei”, Mircea Badea a spus care a fost cea mai neașteptată întâmplare din acest an.

Acesta a povestit cum pe 29 iunie, la aflarea decesului lui Florin Condurățeanu, prezentatorul TV a ales să le citească telespectatorilor „cum moare Pătru cel Scurt din romanul <Nişte ţărani> de Dinu Săraru.”

Cartea a fost scris de Dinu Săraru în 1974, fiind dedicată lui Adrian Păunescu, un om pe care Florin Condurățeanu l-a divinizat. Conform spuselor sale, gestul său spontan nu a atras niciun fel de reacție negativă următoarea zi.

„Mi se pare tare ce am pățit anul acesta. Nici nu îmi vine să cred ce am făcut. Într-o seară specială, când am pierdut un prieten extraordinar, pe Țuțu Condurățeanu, am făcut ceva ce, acum când stau să mă gândesc, nu îmi vine să cred. Am citit pe post, la Antena 3, în România, la ora 00.00, finalul romanului Niște țărani, al lui Dinu Săraru, mai exact, moartea lui Pătru.

Îți dai seama că nu m-am gândit la audiențe sau ceva. Pur și simplu așa am vrut să fac. A doua zi, m-am uitat la audiențe și a fost multă lume care s-a uitat. Foarte interesant este că nimeni nu mi-a zis niciun cuvânt a doua zi. Cu o seară în urmă făcusem totuși ceva complet atipic pentru orice televiziune de pe pământ. N-a zis nimeni niciun cuvânt despre emisiune. Acest lucru mi s-a părut fabulos. Ca și când nu s-ar fi întâmplat. Și știi de ce nu a zis nimeni nimic? Poate pentru că nu mai era nimic de spus. Mi s-a părut foarte tare”, a spus Mircea Badea la Antena 3.