Mircea Badea acuzat pe Dan Barna, președintele USR, de fake news, după ce a făcut o declarație despre Telekom având ca sursă site-ul lui Dan Tapalagă.

”Este fake news!”, a spus Mircea Badea, la Antena 3, somându-l pe Dan Barna, liderul USR, să revină și să facă precizările corecte în ceea ce privește Telekom, scrie dcnews.ro.

„Dan Barna a făcut un fake news. Dacă tot a zis că este om de onoare, sunt convins că dacă va afla despre intervenția mea publică va face o rectificare publică pentru că a făcut un fake news. A spus că o companie – Telekom – se va retrage din România din cauza ordonanței lui Dragnea. A halit, pe nemestecate, ce a scris Tapalagă pe site-ul lui acum șase zile. Să mai verifice o dată pentru a nu face propagandă bazată pe fake news. Sunt convins că va rectifica după ce se va informa mai amănunțit”, a explicat Mircea Badea.

Grupul german Telekom ia în calcul să își vândă operațiunea din România, într-un efort mai amplu de ieșire din piețele unde a ajuns după cumpărarea companiei grecești OTE. Discuțiile interne despre vânzarea Telekom România s-au intensificat după celebra OUG 114/2018, numită de guvern „ordonanța lăcomiei”, scria G4Media.ro acum o săptămână.

Reacţia oficială a Telekom

Prima reacție oficială a celor de la Telekom în privința exit-ului acestora din România. Contactați de capital.ro, aceștia au oferit primele răspunsuri ale afacerii. S-a speculat că firma germană pleacă din România și că RCS-RDS, Orange România și un consorțiu rusesc ar fi interesați de preluarea gigantului.

„Vă mulțumim pentru interesul acordat OTE Group. Nu comentăm astfel de speculații”, au transmis cei de la OTE.