Sebastian Ghiță a spus într-o intervenție telefonică la România TV că îi va trimite pe membrii PRU ”să le dea o mamă de bătaie” manifestanților. În replică, câțiva protestatarii au anunțat marți că au depus plângere penală împotriva fostului deputat, pentru amenințare. De altfel, s-au depus și plângeri la CNA.

Mircea Badea a comentat acest subiect la Antena 3.

”A ieșit mare frăsuială după ce Sebastian Ghiță de la Belgrad, prin telefon, la televiziunea lui, a zis că dacă membrii #Rezist mai fac ce mai fac ei, vor veni unii de la nu știu ce partid, le vor da cu șutul în fund și îi vor trimite acasă. I-a amenințat cu violența. A ieșit o frăsuială la CNA. S-au depus peste 460 de plângeri după ce Ghiță a amenințat cu violența fizică pe #Rezist.

Fac două observații. În primul rând, observ apetitul internauților ca și când ei au inventat și Internetul, și Facebook-ul. Spun tot felul de monstruozități pe Faceook, dar cum zic alții la televizor ceva, gata… repede sesizează CNA. Bă, nenorocitule, dar tu pe Facebook, când ai zis de 400 de ori lucruri de 4000 de ori mai grave decât a zis Sebastian Ghiță… a venit vreo instituție să îți spună să-ți bagi mințile în cap?! Mi-e scârbă de acest gen de forme de viață”, a zis Mircea Badea.

Realizatorul TV a zis că nu este în regulă ce a spus Sebastian Ghiță, dar a avut un mesaj pentru ipocriții care s-au arătat oripilați de ce a declarat acesta. Ideea este că Ghiță doar a făcut câteva declarații la televizor, dar membrii #Rezist au atacat fizic politicieni, jurnaliști și judecători.

”Nu e în regulă ce a zis Ghiță, dar haideți să le întoarcem oglinda celor care acum sunt ultragiați. Le zicem așa: dar când ăia îl împing fizic pe Bacalbașa, când hărțuiesc fizic judecători de la CCR și politicieni votați de un număr de politicieni…. dar când agresează fizic echipe de filmare ale unor televiziuni care nu le plac lor… dar când aruncă cu ouă în instituțiile statului… dar când vine unul să înjure la megafon un ministru… De fapt, ce a făcut Ghiță? A vorbit la telefon din Serbia. Nu s-a întâmplat nimic. Doar a vorbit din altă țară. Doar a zis. Dar ăia care l-au împins pe Bacalbașa… dar când ăștia intimidează și agresează echipe de televiziune… asta e în regulă? Da… este…. este opinie-anti. Aha. Dar ce a zis Ghiță este îngrozitor… Îmi e scârbă de acest dublu standard”, a mai spus Mircea Badea.