Mircea Badea nu iartă. Prezentatorul critică dur organizarea autorităților în lupta anti-COVID

Persoanele care au venit să se vaccineze în număr foarte mare la Piața Obor, din București, nu au respectat distanța de siguranță și au așteptat umăr la umăr.

„Am senzația că sunt perfect nebun pentru că e bine și cu strategiile și cum a pus problema domnul Cseke, dar Cseke o avea televizor? Că dacă avea și dădea drumul astăzi la orice televizor vedea cum se face vaccinarea în România. Ați văzut ce înghiorlăială? Ăla e focar de infecție, stimatule telespectator. La Untold nu era chiar așa. Felul în care se vaccinează lumea acum în România mi se pare odios.

Dacă tu îmi spui că ăsta nu e focar COVID, atunci degeaba a mai trecut un an jumate de pandemie. Asta e organizare de vaccinare? (…) Tu ești autoritățile și te duci la Bruxelles și invoci cutare, cutare și după faci asta?”, a spus Mircea Badea la Antena 3.

Cum se pot lupta românii cu virusul?

De asemenea, un medic a vorbit la rândul lui despre dificultățile cu care se confruntă românii atunci când vor să se apere de virus. Astfel, acesta cere ca un medicament folosit în tratarea COVID să fie disponibil în farmaciile cu circuit deschis.

Cel care a făcut această solicitare este managerul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu. Cunoscutul doctor a propus eliberarea medicamentului antiviral Favipiravir. Amintim că acest medicament este folosit pentru tratarea COVID-19.

Managerul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase din Iaşi a susținut că punerea la dispoziţia pacienţilor a acestui medicament, pe bază de reţetă, ar genera o reducere a numărului de bolnavi cu forme medii din spitale. Florin Roşu a arătat că medicamentul la care a făcut referire ar urma să fie eliberat pe bază de reţetă completată, eliberată de medicul specialist, medicul de familie. Rețeta va fi decontată exclusiv de către stat.

Medicul este convins că un astfel de demers va duce, mai mult ca sigur, la reducerea numărului de internări în cadrul spitalului al cărui manager este. El va ajuta, în opinia sa, la transformarea formelor medii în forme severe şi tratarea pacienţilor cu forme medii la domiciliu.

„Propun ca antiviralul Favipiravir să poată fi eliberat din farmaciile cu circuit deschis. Sigur, acesta va fi eliberat pe bază de reţetă completată, eliberată de medicul specialist, medicul de familie, să fie decontată exclusiv de către stat.

Acest deziderat ne va duce, mai mult ca sigur, la reducerea numărului de internări în cadrul spitalului, de transformare a formelor medii în forme severe şi tratarea pacienţilor cu forme medii la domiciliu”, a afirmat medicul.