Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, a avut o primă reacţie în urma protestului sindicaliştilor de la metrou de vineri dimineaţă.

Oficialul califică acest protest drept o acţiune ilegală care dă peste cap viaţa unui întreg oraş. Atunci când interese mafiote sunt ameninţate, o mână de oameni se agită pentru păstrarea unor privilegii şi sinecuri, afirmă Drulă.

“Miza o reprezintă afacerile oneroase cu închirierea de spaţii comerciale. E dincolo de orice bănuială”

“Este o palmă dată întregii Românii”, consideră ministrul, care adaugă că “miza ocupării ilegale a unor şine de metrou nu o reprezintă binele angajaţilor”. “Cu legea de partea noastră nu vom da înapoi”, a mai afirmat ministrul Transporturilor, într-un mesaj postat pe pagina sa de socializare.

“O acţiune ilegală dă peste cap viaţa unui întreg oraş. Când interese mafiote sunt ameninţate, o mână de oameni se agită pentru păstrarea unor privilegii şi sinecuri. Faptul că sindicatul USLM blochează metroul bucureştean este o palmă dată întregii Românii.

Nu vorbim doar despre locuitorii Capitalei, care azi nu s-au putut deplasa cu trenurile Metrorex. Ci de toţi contribuabilii care susţin prin subvenţie de la bugetul naţional activitatea şi, evident, salariile de la companie. Oamenii oneşti care lucrează la metrou au venit în această dimineaţă să muncească în folosul călătorilor. Pentru ei am toată aprecierea. Nu vă lăsaţi amăgiţi: miza ocupării ilegale a unor şine de metrou nu o reprezintă binele angajaţilor.

Nu, miza o reprezintă afacerile oneroase cu închirierea de spaţii comerciale. E dincolo de orice bănuială având în vedere notificarea trimisă ieri pentru evacuarea spaţiilor ocupate ilegal după expirarea contractului dintre Metrorex şi firma sindicatului USLM în 2018. O firmă, un sindicat vor neapărat să căpuşeze Metrorex în linişte, în continuare. Cu legea de partea noastră nu vom da înapoi”, a scris Cătălin Drulă pe pagina sa de Facebook.

Ce s-a întâmplat, vineri dimineaţă, în Capitală?

Circulaţia metrourilor a fost blocată, vineri dimineaţă, din cauza unui protest spontan al sindicaliştilor, care au coborât în tunel, la staţia Piaţa Unirii, pe calea de rulare, împiedicând astfel pornirea la timp, conform programului normal, a trenurilor de pasageri, anunţă Metrorex.

Din cauza acestei acţiunii, liniile de metrou nu pot fi puse sub tensiune. Conform Metrorex, deşi afirmă că au o listă de revendicări, sindicaliştii au refuzat orice dialog. Sindicaliştii s-au aşezat pe şine şi scandează ”Demisia!”, potrivit news.ro.

Protestul are loc la o zi după ce conducerea Metrorex a dat ca termen limită data de 2 aprilie pentru eliberarea spaţiilor comerciale de la metrou, administrate de sindicat.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea