Acesta a scris pe Twitter că are simptome ușoare și că s-a autoizolat acasă. Vestea a venit la puțin timp după ce premierul Johnson a anunțat că este infectat cu infamul Covid-19.

Boris Johnson, testat pozitiv

Anunțul a fost făcut de o purtătoare de cuvânt a Downing Street, care a precizat că premierul a avut simptome ușoare în cursul zilei de joi. Boris Johnson a cerut să fie testat la sfatul ofițerului medical Chris Whitty.

„Testul a fost efectuat de către personalul NHS, iar rezultatul testului a fost pozitiv”, a transmis Chris Whitty.

Potrivit acesteia, premierul Boris Johnson s-a autoizolat în Downing Street, de unde va continua că coordoneze acțiunile guvernului în lupta împotriva coronavirus.

Rezultat pozitiv și în cazul Prințului Charles

Prințul Charles a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, însă are o formă ușoară a bolii. Acesta se află în autoizolare alături de soția sa Camilla și nu se știe cu exactitate de unde a contractat virusul.

Acesta s-a autoizolat la domiciliu alături de soția lui, Camilla care a fost de asemenea testată iar rezultatul a fost unul negativ. Moștenitorul tronului a afișat „simptome ușoare” duminică și a fost apoi testat luni, rezultatele ajungând marți seara, transmite Sky News.

„Prințul Charles a dezvoltat simptome ușoare ale infecției, starea lui de sănătate este bună și lucrează de acasă. (…) Ducesa de Cornwall a fost, de asemenea, testată, dar nu are virusul. În conformitate cu sfaturile guvernamentale și medicale, prințul și ducesa se află în autoizolare acasă în Scoția”, a anunţat biroul său de presă de la Clarence House.