Ministrul de Externe al Spaniei a fost confirmat cu COVID-19, după ce a participat la mai multe reuniuni în Polonia și România

Ministrul Afacerilor Externe din Spania, José Manuel Albares, a fost depistat pozitiv la testul COVID-19 cu „simptome ușoare”, astfel că își continuă activitatea „cu precauții extreme”, arată presa din Spania.

Acest lucru a fost detaliat chiar de către ministru pe contul său de Twitter, în care a dat asigurări că se simte bine.

Ministrul a sosit la Madrid miercuri seara, după ce a participat în Polonia la prima sesiune a Consiliului ministerial al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE).

Surse din Ministerul de Externe au declarat că Albares a făcut testul în această dimineață, după ce s-a simțit rău la întoarcerea dintr-o săptămână în care a participat la evenimente și întâlniri la Paris, în România și în Polonia, scrie Heraldo.

Nu este singurul oficial care s-a infectat recent cu coronavirus

Fostul președinte american Bill Clinton a declarat că a fost testat pozitiv pentru COVID-19, dar a recunoscut că simptomele sale au fost ușoare, în timp ce a îndemnat oamenii să se vaccineze.

Este cea mai recentă sperietură de sănătate pentru dl Clinton, cel de-al 42-lea președinte al SUA, care a fost spitalizat în octombrie 2021 pentru o infecție urinară care s-a răspândit în fluxul sanguin.

„Am fost testat pozitiv pentru Covid. Am avut simptome ușoare, dar mă simt bine în general și mă țin ocupat acasă”, a scris miercuri pe Twitter domnul Clinton.

„Sunt recunoscător că am fost vaccinat și stimulat, ceea ce a menținut cazul meu la un nivel moderat, și îi îndemn pe toți să facă același lucru, mai ales pe măsură ce ne îndreptăm spre lunile de iarnă”, a adăugat el.

Clinton, în vârstă de 76 de ani, a avut două mandate prezidențiale, între 1993-2001.

De asemenea, el a susținut campania prezidențială nereușită a soției sale Hillary împotriva lui Donald Trump în 2016.

Președintele american Joe Biden a fost testat pozitiv la Covid-19 pentru a doua oară în luna iulie a acestui an, în ceea ce a fost descris ca fiind o infecție de „ricoșeu” de către medicul său. În martie, fostul președinte american Barack Obama a fost, de asemenea, testat pozitiv pentru acest virus.

Potrivit celor mai recente date de la Universitatea Johns Hopkins, SUA au raportat aproape 98,6 milioane de cazuri de COVID-19 și peste un milion de decese de la izbucnirea pandemiei, în urmă cu aproape trei ani, scrie The Hindu.