'Ministrul Finanţelor Publice, Anca Dragu, şi secretarul de stat Gabriel Biriş resping cu fermitate acuzaţiile formulate de fostul preşedinte ANAF, Gelu Diaconu. Transparenţa a fost şi este una dintre priorităţile strategice ale mandatului ministrului Finanţelor Publice. Dovadă stau informările lunare cu privire la situaţia veniturilor şi a cheltuielilor bugetare. Din păcate, fiecare comunicat de presă cu datele colectării a fost urmat de acuze fără dovezi, calomnii şi articole denigratoare la adresa conducerii Ministerului Finanţelor Publice. Toate postările de pe blogul lui Gelu Diaconu sunt scrise într-un limbaj agresiv şi au ca pretext o interpretare tendenţioasă şi răuvoitoare a cifrelor. În cele mai recente postări, Gelu Diaconu scrie despre ameninţări cu anchete, mutări temporare şi de eliberări din funcţii ale angajaţilor MFP, fără nicio dovadă şi total neadevărate. În plus, textele sunt pline de jigniri şi de atacuri la persoană. Este motivul pentru care ministrul Finanţelor Publice, Anca Dragu, ia în considerare să îl dea în judecată pe fostul şef al Fiscului pentru calomnie', se precizează în documentul citat.

Gelu Diaconu a scris săptămâna trecută pe blocul personal că ministrul Finanţelor şi secretarul de stat Gabriel Biriş îşi ameninţă angajaţii pentru că aceştia nu vor să ascundă cifrele lunare ale colectării.

'Este absolut incredibil! Teroare în Finanţe! În 2016, la 26 de ani de la împuşcarea lui Ceauşescu, un ministru (Anca Dragu) şi un secretar de stat (Gabriel Biriş) anchetează şi ameninţă angajaţii pentru că aceştia nu vor să ascundă cifrele lunare ale colectării!

Acum câteva zile, tandemul toxic Dragu-Biriş a convocat o şedinţă la care au participat preşedintele ANAF, Dragoş Doroş, vicepreşedintele Dudaş, şeful Direcţiei de Integritate, câteva 'pierde-vară' de la cabinetul ministresei, alţi şefi din direcţiile de specialitate, în cadrul căreia o parte dintre angajaţii ANAF au fost ameninţaţi cu anchete, mutări temporare şi eliberări din funcţie. Motivul? Gelu Ştefan Diaconu are acces şi publică pe blog şi Facebook, cifrele lunare ale colectării, cifre pe care ei le ascund presei şi românilor de când au fost numiţi în funcţie', scria Gelu Diaconu în 26 mai 2016.