Discuția a avut loc luni iar una dintre soluții este îngheţarea salariilor demnitarilor, potrivit agerpres.ro

„Am discutat despre situaţia economiei, despre ce s-a discutat la ECOFIN şi despre buget, măsurile pe care le anunţasem public”, a spus Cîţu, într-o conferinţă de presă, răspunzând la întrebarea ce a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis.

Discuția cu președintele

Întrebat dacă i-a prezentat preşedintelui şi măsura îngheţării indemnizaţiei sale, şeful de la Finanţe a precizat: „Am discutat despre toate măsurile, iar aceasta era inclusă. Este o măsură pe care şi-o asumă Guvernul şi mergem mai departe”.

Care a fost răspunsul lui Iohannis?

Jurnaliştii au insistat să afle dacă Iohannis acceptă să-i fie îngheţat salariul, iar ministrul a răspuns afirmativ: „Acceptăm toţi”.

„Toată filosofia bugetului este construită pe eliminarea risipei şi de alocare a banului public cu prioritate către sectoarele care creează valoare adăugată. (…) Nu reducem cheltuielile, doar că nu va mai fi acel dezmăţ”, a adăugat Cîţu.

Ministrul a menţionat şi faptul că Ministerul Muncii lucrează la elaborarea unui act normativ privind interzicerea acumulării pensiei cu salariul, însă nu a dat detalii.

El a mai spus că proiectul de buget pentru anul viitor va fi gata în perioada 15-20 decembrie.