"Asupra mea şi a ministerului s-au exercitat numeroase presiuni începând cu Traian Băsescu şi terminând cu Crin Antonescu", a declarat Ioan Rus.
"Le transmit domnilor Băsescu şi Antonescu că în spatele lor şi a deciziilor lor se află totuşi un popor şi o ţară. Nu pot accepta ca ministerul pe care îl conduc să fie părtaş la nerespectarea legii.  Sper că cei care vor veni după mine să nu fie implicaţii în bătălii pentru putere", a mai spus Rus.
Și Victor Paul Dobre, ministrul delegat pentru Administrație, și-a înaintat demisia, a mai anunțat Rus, specificând că a fost delegat să anunțe acest lucru având în vedere că Dobre nu se află în țară momentan.
Referendumul a fost organizat ”suficient de bine sau chiar bine”
Rus amintit că MAI a organizat alegeri locale în această primăvară, în baza unor liste electorale şi a unui calendar aprobat de Guvernul Ungureanu, iar pe acea listă erau 18.315.880 de cetăţeni cu drept de vot în România.

"Modul în care aceste alegeri au fost organizate nu a fost de natură să suscite extrem de multe critici din partea niciunui partid politic, deci considerăm că au fost bine organizate. La foarte scurt timp, s-a organizat referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, prin efortul tuturor, autorităţi publice locale, specialiştii de la Direcţia de Evidenţa Informatizată şi Administrarea Bazelor de Date aceste liste au fost curăţate de persoane care, într-un fel sau altul, nu mai aveau drept de vot, astfel încât pe lista pentru referendum au fost 18.294.514 cetăţeni, cu 21.366 de persoane mai puţin”, a mai spus acesta.

”După acest referendum, care din nou credem noi că l-am organizat suficient de bine sau chiar bine, CCR ne-a cerut date privitor la aceste liste, ministerul a dat aceste informaţii, de asemenea, informând Curtea şi asupra faptului că există unele vulnerabilităţi în legătură cu precizia cu care noi putem măsura ceea ce înseamnă persoanele care există pe listele electorale în România din diverse motive, acest lucru conducerea ministerului l-a făcut nu pentru a bloca sau obstrucţiona o decizie a CCR, ci din contră pentru corecta informare a Curţii şi astfel încât deciziile să fie în absolut cunoştinţă de cauză, cu toate aspectele legate de această problemă, dat fiind faptul că în acest moment lucrăm cu o nouă infrastructură umană şi logistică pe această problemă’, a adăugat Rus, citat de Agerpres.