Marcel Vela a declarat că odată cu preluarea funcției de ministru la Interne, în urmă cu mai bine de două luni, a început și lupta în cadrul ministerului pe care-l conduce. Acesta spune că a găsit ministerul plin de probleme și încearcă, împreună cu sindicatele și profesioniștii din minister să le rezolve.

„Sunt în dialog pozitiv cu liderii sindicatelor pentru eficientizarea ministerului. Cei mai mulți își fac treaba, doar doi, trei la sută fac MAI de râs.

O să schimbăm statutul polițistului, să profesionalizăm managerul de unitate. Am spus că vreau depolitizare, profesionalizare. Nu tot felul de legături între șefi.

Pe lângă lupta împotriva infractorilor, trebuie să lupt împotriva cumetriilor din sistem”, a declarat Marcel Vela.

Acesta declara în urmă cu câteva zile că până la sfârşitul lunii ianuarie, vor fi finalizate propunerile de proiecte privind eficientizarea activităţii MAI, acestea urmând să fie supuse dezbaterii publice.

Ministrul spunea că la nivelul MAI s-a constituit un grup de lucru care a demarat analiza propunerilor formulate, până în prezent, fiind stabilite principiile pe care se va fundamenta procesul de eficientizare. De asemenea, acesta a adăugat că printre aceste principii se numără: eficientizarea serviciilor publice oferite cetăţenilor, eliminarea suprapunerilor de competenţe între structurile din cadrul ministerului, descentralizarea deciziei la nivelul structurilor, debirocratizarea fluxurilor decizionale prin consolidarea procesului de digitalizare.