'Eşecul guvernului grec de a înapoia la timp datoriile către Fondul Monetar Internaţional şi expirarea programului de asistenţă financiară pentru Grecia nu au făcut decât să adâncească criza din această ţară', a spus George Osborne.

'Acum este important ca incertitudinea actuală să fie rezolvată, indiferent de ce decide poporul grec, pentru a asigura stabilitatea economică şi financiară în Europa', a adăugat el.

Marea Britanie nu este membră a zonei euro, însă urmăreşte de aproape evoluţia evenimentelor deoarece economia sa depinde în mare măsură de schimburile comerciale cu vecinii săi europeni.

'Sperăm la ce e mai bun, însă ne pregătim pentru ce e mai rău şi suntem gata să luăm toate măsurile necesare pentru a proteja securitatea noastră economică în aceste vremuri incerte', a conchis George Osborne, fără a oferi alte detalii.

Eurogrupul urmează să analizeze o nouă cerere de sprijin financiar formulată de Atena, după ce Grecia a depăşit termenul-limită pentru plata unei rate de 1,6 miliarde de euro către FMI care a expirat marţi, în aceeaşi zi cu programul de asistenţă pentru Grecia. AGERPRES