Titus Corlăţean a spus că în noaptea de vineri spre sâmbătă, la 23.58, s-a primit la MAE pe fax un comunicat al Biroului Electoral Central în care se preciza că nu există niciun impediment legal pentru organizarea de noi secţii de votare. El a precizat că în hotărârea anterioară a BEC, act cu forţă juridică, nu există precizarea din comunicat, iar comunicatul nu are forţă juridică.

El a mai adăugat că MAE îşi menţine poziţia că nu există baze legale pentru înfiinţarea de noi secţii de votare în străinătate la turul 2.

Corlăţean a mai spus că nu accepta ca Ministerul Afacerilor Externe să fie implicat în jocul electoral al "domnilor Băsescu şi Iohannis".

Anterior, surse oficiale declarau că ministrul de Externe, Titus Corlățean îşi va anunţa, luni, demisia din funcţie.

Săptămâna trecută, în Bucureşti şi în mai multe oraşe ale ţării au avut manifestaţii de protest faţă de modul în care a fost organizat votul în diaspora la primul tur al prezidenţialelor, manifestaţiile având şi un caracter antiguvernamental.

Potrivit unor surse oficiale, Corlăţean nu şi-a depus încă demisia, dar premierul Victor Ponta a fost informat despre intenţia ministrului de a demisiona.

De asemenea, preşedintele Traian Băsescu a cerut, de două ori, demiterea lui Corlăţean.