Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, va participa, de vineri până duminică, în cadrul delegaţiei României conduse de premierul Ludovic Orban, la cea de-a 56-a ediţie a Conferinţei de Securitate de la Munchen, informează un comunicat al MApN.

În marja conferinţei, ministrul Nicolae Ciucă va avea întrevederi bilaterale cu omologii săi din state aliate şi partenere NATO, precum şi cu subsecretarul general ONU pentru operaţii de menţinere a păcii, Jean-Pierre Lacroix, potrivit Agerpres.

Totodată, Ciucă va fi vorbitor principal în cadrul mesei rotunde organizate de Center for European Policy Analysis şi New Strategy Center, dedicată regiunii Mării Negre, şi va participa la o serie de activităţi pe teme legate de viitorul Uniunii Europene, evoluţia NATO, multilateralism şi noua ordine mondială.

Discuții despre securitatea europeană

Conferinţa de securitate de la Munchen este dedicată dezbaterii principalelor provocări actuale şi viitoare la adresa securităţii europene şi internaţionale, cu participarea unor înalţi oficiali, şefi de stat şi de guvern, reprezentanţi ai organizaţiilor internaţionale, ai mediului de afaceri şi academic.

Potrivit MApN, conferinţa de la Munchen, care se desfăşoară anual din 1963, în luna februarie, este considerată un laborator diplomatic pentru zonele importante ale geopoliticii, geostrategiei, având ca principal scop identificarea de soluţii pentru provocările actuale şi viitoare la adresa securităţii globale şi euroatlantice.