Nicolae Ciucă a primit luni aviz pozitiv pentru funcţia de ministru al Apărării Naţionale din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului.

S-au înregistrat 12 voturi „pentru”, 3 „împotrivă” şi 7 abţineri din partea membrilor Comisiilor pentru apărare de la Camera Deputaţilor şi Senat.

Nicolae Ciucă a participat la mai multe întâlniri importante săptămâna trecută

Ministrul Nicolae Ciucă a avut un program foarte încărcat săptămâna trecută. Miercuri, ministrul a avut o întâlnire cu Secretarul american al Apărării, Mark T. Esper, în marja Reuniunii miniştrilor Apărării din statele membre ale NATO de la Bruxelles, cei doi oficiali discutând principalele subiecte de cooperare cu SUA, atât din perspectivă bilaterală, cât şi în context aliat, informează MApN.

Ulterior, între 14 şi 16 februarie, Nicolae Ciucă a participat la cea de-a 56-a ediţie a Conferinţei de Securitate de la Munchen. În marja conferinţei, ministrul Apărării a avut întrevederi bilaterale cu omologii săi din state aliate şi partenere NATO, precum şi cu subsecretarul general ONU pentru operaţii de menţinere a păcii, Jean-Pierre Lacroix.

Totodată, Ciucă a fost vorbitor principal în cadrul mesei rotunde organizate de Center for European Policy Analysis şi New Strategy Center, dedicată regiunii Mării Negre, şi a participat la o serie de activităţi pe teme legate de viitorul Uniunii Europene, evoluţia NATO, multilateralism şi noua ordine mondială.