Anghel Tîlvăr a spus că s-a simțit extrem de onorat de faptul că în prima sa întâlnire oficială după preluarea mandatului poate discuta cu omologul francez, Sébastien Lecornu.

S-a discutat și despre întărirea Flancului Estic

Ministrul Apărării a subliniat cât de importantă este cooperarea în domeniul apărării în contextul războiului dintre Rusia și Ucraina.

”În aceste vremuri tulburi pe continentul european, cu un război de agresiune purtat de Federaţia Rusă împotriva Ucrainei, copoperarea în domeniul Apărării este esenţială”, a declarat Anghel Tâlvăr, joi seară, la finalul întâlnirii cu omologul său francez

Potrivit acestuia, ”este datoria generaţiei noastre să oferim răpspunsul adecvat la această provocare de securitate fără precedent. pentru a asigura cetăţenilor noştri un trai paşnic şi democratic care să permită dezvoltarea”.

Anghel Tâlvăr a transmis mulţumiri Franţei pentru sprijinul militar pe care ni l-a acordat şi pentru suplimentarea prezenţei militare în România.

Cei doi miniştri au discutat de asemenea despre situaţia din regiune şi întârirea Flancului Estic.

Sébastien Lecornu a fost primit la Cotroceni de către președintele Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, l-a primit pe Ministrul Forțelor Armate din Franța, Sébastien Lecornu, la Palatul Cotroceni, joi, pe data de 3 noiembrie. Acesta se află într-o vizită oficială în România.

„În cadrul întrevederii, au fost abordate subiecte referitoare la stadiul și perspectivele de dezvoltare ale Parteneriatului Strategic dintre România și Franța, cu accent pe componenta de apărare, situația de securitate din regiunea Mării Negre și tendințele de evoluție a acesteia, stadiul implementării deciziilor aliate luate la Summitul NATO de la Madrid și agenda Uniunii Europene. Președintele României a apreciat soliditatea relațiilor dintre cele două țări și a transmis mulțumiri Franței pentru eforturile de constituire și operaționalizare a Grupului de Luptă NATO din țara noastră, ca parte a angajamentului aliat de întărire a posturii de apărare și descurajare a Alianței pe Flancul Estic.

Totodată, președintele Klaus Iohannis a menționat cooperarea foarte bună dintre cele două state pe timpul misiunilor executate în comun sub egida NATO, UE, ONU și OSCE, precum și în cadrul exercițiilor multinaționale. Referindu-se la criza de securitate din regiune, generată de invadarea militară a Ucrainei de către Federația Rusă, Președintele României a abordat impactul multidimensional pe care aceasta îl are asupra securității regionale, europene și euroatlantice”, a transmis, joi, Administrația Prezidențială.