Rezultatul controalelor va fi prezentat pe larg de către ministrul Agriculturii în cadrul deplasării pe care o va face marţi în judeţul Ialomiţa, începând cu ora 15:00. Încă de la preluarea mandatului, şeful MADR a anunţat că va restructura sectorul de îmbunătăţiri funciare, astfel încât fermierii să poată beneficia de energie ieftină pentru irigaţii. Acesta preciza că este importantă stimularea fermierilor în sectorul de irigaţii pentru a atinge potenţialul României de 1,5 milioane hectare.
„Cred că avem datoria să venim cu un preţ care să stimuleze fermierii să meargă pe o suprafaţă mai mare irigată. Anul trecut s-au semnat contracte pe 400.000 de hectare şi s-au irigat 50.000 de hectare. Anul acestea s-au irigat 17.000 hectare, deşi potenţialul României este mult mai mare, de 1,5 milioane hectare şi cred că trebuie să ajungem la acest potenţial ca să avem o producţie agricolă constantă an de an”, a adăugat ministrul Agriculturii, la preluarea mandatului.
UPDATE Preţuri de 13 ori mai mare pentru servicii de pază
Contractele pentru "servicii de pază" de peste 42 de milioane de lei, realizate la un preţ de peste 13 ori mai mare decât preţul contractelor încheiate pentru acelaşi tip de servicii pentru primele cinci luni ale acestui an, l-ar putea costa postul pe Gheorghe Iordache, directorul general al Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF), căruia ministrul Agriculturii i-a cerut marţi demisia.

Potrivit unui comunicat al MADR, remis marţi AGERPRES, şeful Agriculturii, Daniel Constantin, i-a cerut demisia directorului general al ANIF, Gheorghe Iordache, în urma finalizării anchetei Corpului de Control al MADR. Rezultatele controlului au arătat că acesta a semnat contracte pentru ‘servicii de pază’ la un preţ de peste 13 ori mai mare decât preţul contractelor încheiate pentru acelaşi tip de servicii pentru primele cinci luni ale acestui an.

Sistemul de pază implementat pe fiecare lot în parte constă în gruparea filialelor judeţene pe şapte loturi, iar valoarea totală a celor şapte loturi pe durata de şapte luni (1 iunie – 31 decembrie 2012) este de 42,045 milioane lei fără TVA.

Ofertanţii câştigători pe fiecare lot în parte sunt SC Grup EST Security SRL, cu o valoare a contractului de 1,382 milioane lei, SC Interguard Grup SRL – 1,386 milioane lei, SC Interguard Grup SRL – 10,056 milioane lei, SC Interguard Grup SRL – 6,699 milioane lei, SC Guard One Alarm System SRL – 8,94 milioane lei, SC Romnational SRL – 6,424 milioane lei şi SC Interguard Grup SRL – 7.156.253 lei. Preţurile nu includ TVA.
Sursa: Agerpres