La sesiunea de oferte necompetitive de marţi, băncile au subscris oferte de 64,4 milioane lei. Luni, MFP a împrumutat 300 de milioane de lei de la băncile comerciale, la un randament de 3,09%, printr-o emisiune de obligaţiuni pe cinci ani, cu scadenţa reziduală la 56 de luni.

MFP s-a împrumutat de la bănci mai ieftin decât în septembrie, când, la acelaşi tip de obligaţiuni cu scadenţa în iunie 2019, Trezoreria a acceptat un randament mediu de 3,54%. La licitaţia de obligaţiuni de luni, băncile au subscris oferte de 824,3 milioane de lei, potrivit site-ului Băncii Naţionale a României.

Ministerul Finanţelor Publice a planificat împrumuturi de 3,945 miliarde de lei de la băncile comerciale în luna octombrie, din care 3,6 miliarde de lei prin nouă licitaţii de certificate de trezorerie şi obligaţiuni de stat, iar 345 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni. Sumele vor fi destinate refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat. AGERPRES