Ministerul Educaţiei a transmis, luni, situaţia infectărilor şi a numărului de clase suspendate la nivel naţional din cauza COVID-19.

Informarea priveşte perioada 8 – 15 martie 2021.

Numărul mediu zilnic de infectări este în scădere

Astfel, potrivit comunicatului de la Ministerul Educaţiei şi Cercetării, în unitățile de învățământ preuniversitar, situația epidemiologică este următoarea:

  • Număr preșcolari/elevi confirmați Covid-19: +181 (medie 22 cazuri/zi)
  • Număr personal confirmat Covid-19: +321 (medie 40 cazuri/zi)
  • Număr clase/grupe cu activitatea față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: +216

Se constată o scădere a numărului mediu zilnic de infectări, atât în cazul elevilor, cât și al personalului, comparativ cu perioada de raportare anterioară, adică intervalul 1 – 10 martie:

  • Număr preșcolari/elevi confirmați Covid-19: +376 (medie 38 cazuri/zi)
  • Număr personal confirmat Covid-19: +545 (medie 55 cazuri/zi)
  • Număr clase/grupe cu activitatea față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: +209

„Reiterăm importanța respectării tuturor regulilor privind prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV2, precum și importanța testării în școli, alături de susținerea campaniei de vaccinare a personalului din educație”, se mai arată în comunicatul Ministerului Educaţiei.

Simulare Evaluare Naţională şi BAC 2021! Cum se vor desfăşura acestea?

Recent, ministrul Sorin Cîmpeanu a anunţat cum se vor desfăşura simulările pentru Bacalaureat şi Evaluarea Naţională în acest an.

Potrivit oficialului, simulările pentru examenele naționale se vor da în această lună, cu prezență fizică, indiferent de scenariul în care își desfășoară activitatea școlile. Primii care intră în febra examinării sunt elevii de clasa a XII-a, apoi cei de clasa a VIII-a, care se pregătesc pentru Evaluarea Națională.

„Faptul că astăzi avem un an de la declanșarea care a generat predarea online a aproape întregului an care s-a scurs, evaluările sunt extrem de importante. Da, simulările vor fi permise cu prezență fizică începând cu data de 22 martie, respectiv 29 martie, pentru examenele naționale.  Sunt permise, de asemenea, cu prezență fizică, evaluările elevilor de clasele a II-a, a IV-a și a VI-a.”, a precizat ministrul Educației.

Sursa foto: INQUAM Photos, Adriana Neagoe