Ministerul Educaţiei, despre simulări sau a examene naţionale în sistem online

Sorin Ion a explicat că, din 22 martie, se pot organiza simulări în localităţile unde indicele de infectare cu noul coronavirus este de până în şase la mia de locuitori.

„Chiar am lucrat la o modificare de ordin de ministru care se referă la organizare simulărilor astfel încât dacă o localitate iese din această rată de incidenţă să se poată organiza simulări prin implicarea inspectoratelor şcolare. (…) Nu putem discuta la acest moment de examene sau simulări în sistem online”, a subliniat secretarul de stat în Ministerul Educaţiei.

Orele remediale se vor organiza şi pe parcursul vacanţei de vară

Referindu-se la orele remediale, Sorin Ion a spus că ele se vor organiza şi pe parcursul vacanţei de vară.

„Programul este deschis până la 31 august şi aşa a şi fost conceput, ca el să continue şi după finalizarea cursurilor. O oră pe zi am considerat că ar fi media sau optimul la care pot face faţă copiii. Să nu uităm că în general se vor face după orele de curs şi nu putem prelungi foarte mult programul cu prezenţă fizică la şcoală pentru cei care se află în scenariul verde sau în scenariul galben. (…) Înscrierea în program este deschisă şi se va putea actualiza permanent”, a declarat acesta.

Ce urmează pentru elevi, în pandemie

Organizația Salvați Copiii România a organizat, joi, o dezbatere centrată pe nevoia organizării unor programe extensive de educație remedială pentru elevi. Iată câteva declarații din dezbatere:

„Am insistat ca orele remediale să se facă cu prezența fizică. Trebuie să recunoaștem, sunt probleme generate de predarea online. A generat pierderi. Au fost pierderi legate de deficiențele legate de acces la internet și echipamente. Au fost deficiențe legate de pregătirea cadrelor didactice pentru predarea online.

Vedem cu toții trendul, din ce în ce mai multe localități se îndreaptă către pragul de 6 la mie. Nu știu cum vom găsi o soluție. E un lucru mai mult decât îngrijorător, dar nu putem face altceva decât să ne adaptăm cât putem de bine la ce se întâmplă din perspectivă epidemiologică”, a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

Sursă foto: INQUAM Photos, Alexandru Busca