După ce au convenit că vor susține varianta Liviu Dragnea pentru funcția de prim-ministru, cei de la ALDE și PSD au început să discute și despre restul funcțiilor din Executiv.

Conform surselor din ALDE, oamenii lui Tăriceanu își doresc două ministere mai importante și unul mai puțin important. În schimb, ALDE va solicita cât mai multe poziții de secretari de stat, interesul lor fiind că aibă oameni cu forță în Guvern, care să poată ajuta rețeaua de primari și consilieri județeni din teritoriu.

Surse din ALDE ne-au precizat că ei își doresc Ministerul Economiei și cel al Agriculturii, acestea fiind cele importante, iar un al treilea minister ar putea fi cel al relației cu Parlamentul, al Dialogului Social sau un alt minister de importanță mai mică în Guvern.

În această guvernare, ALDE va avea scopul să își întărească structurile din teritoriu, pentru a deveni un partid care stă serios pe picioarele proprii, în viitoarele alegeri, dar și pentru a putea lupta cu șanse în fața rivalilor de la PNL.