Este vorba despre declarația făcută de șefa DSP Bucureşti, Oana Nicolescu, după o întrevedere cu reprezentanţii HoReCa desfăşurată la Prefectura Capitalei. Aceasta a fost întrebată de jurnalişti dacă Bucureștiul ar putea intra în carantină până la Crăciun.

„Nu am luat în discuţie această situaţie, eu mizez în continuare pe fiecare om în parte că va respecta măsurile pe care le-am impus”, a răspuns aceasta.

Responsabilitatea ar trebui să fie cuvântul de bază

„Aş miza să ne apărăm părinţii şi bunicii, pentru că ştim cu toţii că tineretul e asimptomatic, iar de Sărbători tuturor ne place să petrecem în familie, motiv pentru care responsabilitatea ar trebui să fie cuvântul de bază în această situaţie”, a subliniat Oana Niculescu.

De asemenea, șefa DSP București susține că nu este în regulă ca o persoană să meargă la masa de Crăciun sau Revelion dacă are cea mai mică suspiciune de infecţie cu temutul coronavirus.

„Deci, în momentul în care suntem simptomatici, stăm acasă, ne testăm, dacă facem parte din metodologie şi aşteptăm rezultatul tot acasă”, a transmis Oana Niculescu.

Controale masive în Capitală

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu a anunțat intensificarea controalelor în piețe, în echipe mixte. În prim plan sunt verificările cu privire la respectarea normelor legale referitoare la limitarea accesului consumatorilor, astfel încât să fie asigurată o distanță de minimum 2 metri între oricare două persoane.

„Instituția Prefectului- Municipiul București informează că, astăzi (luni – n.r.), a avut loc o ședință la care au participat factorii de conducere din direcțiile piețe și gestionarea activităților comerciale din cadrul Sectoarelor Municipiului București și reprezentantul Direcției de Sănătate Publică București.Scopul întâlnirii a constat în reiterarea necesității respectării cadrului legal de desfășurare a activităților de comercializare a produselor și serviciilor de piață, care să respecte principiile de protejare a vieții și sănătății, mai exact, respectarea cu strictețe a regulilor generale de desfășurare a activității piețelor agroalimentare, inclusiv a piețelor volante, pe perioada stării de alertă instituite pe teritoriul României, precum și a măsurilor care trebuie respectate de către toți utilizatorii structurilor de vânzare destinate comercializării produselor”, transmite Prefectura Capitalei.