Fără a cita sursa informaţiilor sale, publicația Sunday Times susţine că boardul Chelsea l-a mandatat pe Joe Ravitch de la Raine Group, o bancă specializată în sport şi tehnologie, care să analizeze această posibilitate. 

În schimb, o sursă din interiorul clubului de fotbal a dezminţit pentru Reuters că Roman Abramovici ar intenţiona să vândă Chelsea. „Clubul nu este de vânzare. Proprietarul nu se gândeşte să vândă clubul” a declarat sursa care a dorit să îşi păstreze anonimatul. Separat, un purtător de cuvânt al lui Roman Abramovici de la Moscova a refuzat şi el să comenteze „zvonurile care circulă pe piaţă”. 

Potrivit Sunday Times, citat de Agerpres, decizia miliardarului rus vine după ce acesta a respins o ofertă de preluare o unei participaţii minoritare la clubul de fotbal Chelsea venită din partea fondului american de investiţii Silver Lake Partners. La începutul acestui an şi Jim Ratcliffe, proprietarul grupului petrochimic Ineos, a oferit două miliarde de lire sterline (2,55 miliarde dolari) pentru a prelua clubul de fotbal Chelsea, însă Roman Abramovici a respins şi această ofertă, informează Daily Mail. 

Tensiunile dintre Marea Britanie şi Rusia au crescut în acest an după ce Londra a acuzat Moscova că l-a otrăvit pe fostul agent dublu Sergei Skripal în Marea Britanie, în luna martie. Rusia a dezminţit orice implicare dar cu toate acestea miliardarii ruşi au fost afectaţi de înrăutăţirea relaţiilor dintre cele două ţări. De exemplu, Roman Abramovici a avut probleme în a-şi reînnoi viza pentru Marea Britanie, ceea ce l-a împiedicat să asiste la finala cupei din luna mai, câştigată de Chelsea. La scurt timp după acea, Chelsea a anunţat că lucrările la noul său stadion din Londra vor fi suspendate pe o perioadă nedeterminată, clubul citând climatul nefavorabil pentru investiţii. 

La finele lunii mai Roman Abramovici a obţinut naţionalitate israeliană. Locul de reşedinţă al lui Abramovici, proprietarul clubului Chelsea din 2003, este oficial la Jersey, în insulele Anglo-Normande, situate în Canalul Mânecii, între Anglia şi Franţa, iar averea sa este estimată la 9,3 miliarde lire sterline (aproximativ 10,6 miliarde euro).