Paul McCartney a devenit primul muzician britanic care s-a alăturat clubului miliardarilor, conform clasamentului anual al Sunday Times, care evidențiază scăderea numărului de miliardari din Marea Britanie.

Conform listei celor mai bogați 350 de oameni din țară, prezentată vineri, Paul McCartney a urcat pe locul 165. Muzicianul în vârstă de 82 de ani a beneficiat de succesul concertelor sale și de veniturile din drepturile de autor.

Paul McCartney a fost inclus în topul miliardarilor

De asemenea, Paul McCartney a primit un impuls în acest an din partea cântăreței americane Beyoncé. Aceasta a inclus piesa „Blackbird” a trupei The Beatles pe cel mai recent album al său.

Conform Sunday Times Rich List, în Marea Britanie există în total 165 de miliardari. Sunt cu șase mai puțini decât anul trecut și cu 12 mai puțini decât recordul de 177 de miliardari din 2022.

Acesta este considerat a fi un semn care sugerează că „bogații lumii încep să părăsească țara”, după cum a subliniat ziarul.

Paul McCartney
SURSA FOTO: Facebook, Paul McCartney

Bogații au început să plece din Marea Britanie

Sursa citată menționează că nivelul taxelor crescute și scăderea capitalului atras de Bursa de Valori din Londra sunt printre motivele pentru care bogații încep să părăsească țara.

De asemenea, averea totală a celor mai bogați 350 de persoane din țară a scăzut ușor. Ea a scăzut de la 796,5 miliarde de lire sterline la 795,3 miliarde de lire sterline. Motivul este legat de creșterea ratelor dobânzilor, a inflației și a unei economii mai lente.

Familia lui Gopi Hinduja deține un conglomerat financiar, energetic și tehnologic evaluat la 37 de miliarde de lire sterline. Acesta rămâne în fruntea clasamentului. Ea îl depășește pe Leonard Blavatnik. El are o avere de 29,2 miliarde de lire sterline. Este vorba de cel care controlează Warner Music Group și platforma muzicală Deezer.

Regele Charles al III-lea are o avere de 610 milioane de lire sterline

Pe locul al treilea se află frații de afaceri Simon și David Reuben. Ei au o avere estimată la 24,9 miliarde de lire sterline.

Premierul Rishi Sunak, fost bancher, și soția sa Akshata Murty, moștenitoarea fondatorului gigantului tehnologic indian Infosys, ocupă locul 245 în clasament. Ei au o avere de 651 de milioane de lire sterline.

Regele Charles al III-lea se află la o mică distanță, pe locul 258. Acesta are 610 milioane de lire sterline.

Pilotul de Formula 1 Lewis Hamilton a intrat în clasament

Sunday Times a făcut o evaluare prudentă în ceea ce privește averea monarhului, excluzând bunurile pe care le deține în calitate de monarh. Pe listă s-ar afla Ducatul de Lancaster și Crown Estate.

Printre cei care au intrat recent în clasament se numără pilotul de Formula 1 Lewis Hamilton. Și fiul fostului prim-ministru Tony Blair a fost luat în calcul. Euan Blair este co-fondator al Multiverse, o companie de tehnologie specializată în dezvoltarea învățării în afaceri.