Judecătorii au luat decizia în cazul lui Mihai Pleșu. Sâmbătă spre duminică, fiul lui Andrei Pleșu a părăsit arestul IPJ Iași chiar la miezul nopții.

Procurorii au respins măsura arestului preventiv pentru Mihai Pleșu și celelalte persoane implicate în dosar, în schimb acesta va fi cercetat sub control judiciar în dosarul de trafic de droguri. Măsura a fost dispusă pentru 60 de zile.

„N-am înțeles nici ce mi s-a întâmplat. Nu mi s-a părut normal nici cum s-a abordat problema. Le-am spus inclusiv celor care m-au ridicat: puteați să dați un telefon sau puteați să-mi trimiteți o citație, am răspuns întotdeauna prompt absolut oricărei intervenții. Eram cu copilul mic pe care din păcate eu nu îmi permit, atât de bun traficant de droguri sunt, că nu-mi permit să las copilul cu cineva acasă. Asta e! O să vedem ce se întâmplă și să sperăm că o să iasă măcar o dată în România adevărul la iveală, că de cele mai multe ori nu se întâmplă asta”, a declarat Mihai Pleșu.

„Pentru domnul Mihai Pleșu s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar pentru o perioada de 60 de zile. El respinge vehement toate aceste acuzații. De altfel, nici la dosarul cauzei n-am văzut astăzi probe. Din punctul meu de vedere, nu sunt probe care să susțină aceste acuzații ale procurorului. Nu există nicio probă din care să rezulte măcar o întâlnire, un trafic de droguri în 7 luni de zile de când durează această anchetă”, a declarat, la rândul ei, Sandra Grădinaru, avocata lui Mihai Pleșu.

„Domnul Pleșu a recunoscut strict ceea ce a fost, o relație de amiciție. În rest, nu au existat probe, nu a existat nici măcar un filaj , nu s-a făcut nici măcar o cumpărare autorizată. Faptul că oamenii erau consumatori este altceva. Dar din punct de vedere a relevanței legale nu echivalează cu infracțiunea de trafic”, a declarat Raluca Andrei, avocatul unuia dintre cei șase suspecți.

„Sunt prieteni de familie, se vizitau foarte des. Clientul meu a recunoscut că a vândut de câteva ori unui grup de prieteni”, a spus Cristian Saim, avocatul cetățeanului britanic.