În acest context, producătorul român de soluţii de securitate anunţă compatibilitatea totală a produselor sale cu cerinţele noului sistem de operare.

"Dincolo de introducerea unui browser mai sigur care să înlocuiască Internet Explorer, Windows 10 îşi va modifica politica de licenţiere, iar sistemul de operare va oferi accesul la noua versiune în mod gratuit tuturor utilizatorilor care au achiziţionat Windows 7, 8 şi 8.1, dacă aceştia întrunesc cerinţele legate de performanţele hardware', precizează sursa citată.

Pe de altă parte, pentru companii, una dintre principalele îmbunătăţiri este reprezentată de posibilitatea securizării dispozitivelor prin restricţionarea aplicaţiilor care nu sunt semnate digital.

"Această caracteristică va limita o parte dintre riscurile legate de securitate asupra firmelor care lucrează cu un set minimal de aplicaţii, însă consumatorii individuali vor trebui să înfrunte aceleaşi provocări legate de securitate ca în anii precedenţi. Cum numărul de ameninţări înregistrează anual creşteri constante, specialiştii în securitate ai Bitdefender recomandă folosirea unei soluţii antimalware performante. Imediat după migrarea la noul sistem de operare, soluţia de securitate instalată pe computer va solicita actualizarea pentru a deveni compatibilă cu Windows 10 sau, dacă nu există o versiune compatibilă, va fi dezinstalată. Suita de soluţii de securitate Bitdefender devine în totalitate compatibilă cu cerinţele Windows 10, cu două săptămâni înainte de lansarea oficială din 29 iulie', menţionează producătorul român de soluţii de securitate.

Microsoft a anunţat, la începutul lunii iulie, că utilizatorii de Windows 7 şi 8 pot face gratuit upgrade la versiunea Windows 10 a sistemului de operare începând cu sfârşitul acestei luni. Oferta nu este disponibilă, însă, pentru cei care folosesc încă Microsoft Vista sau sistemul XP. Aceştia vor trebui să cumpere o nouă licenţă pentru Windows 10.

O serie de publicaţii IT din Germania notează că o opţiune bună ar fi cumpărarea acum a unui Windows 7 pentru a obţine un upgrade gratuit la versiunea Windows 10. Windows 7 poate fi găsit adesea la vânzare cu un discount consistent, a transmis agenţia DPA.

Lansarea noului sistem de operare Windows 10 este preconizată pentru data de 29 iulie şi va avea loc în 190 de ţări sub forma unui upgrade gratuit pentru cei care utilizează versiunile Windows 7 şi 8.1, cele mai recente versiuni de Windows.

Microsoft a decis ca pentru următoarea versiune a principalului său sistem de operare ales să treacă direct de la Windows 8 la Windows 10 pentru a arăta că este vorba despre un pas important înainte. Noul Windows 10 include meniul Start şi va rula atât pe PC-uri, cât şi pe tablete şi smartphone-uri. De asemenea, Windows 10 include şi un nou browser de Internet denumit 'Edge'.

Potrivit vicepreşedintelui Microsoft, Terry Myerson, citat de Reuters, obiectivul companiei este ca Windows 10 să ruleze pe un miliard de dispozitive în primii 2-3 ani de la lansare. În schimb, compania a confirmat luni că versiunea de Windows 10 pentru alte dispozitive, inclusiv telefoane mobile, nu va fi disponibilă decât la finele acestui an.

Sistemul de operare Windows este în continuare partea cea mai importantă a afacerilor Microsoft, în condiţiile în care domină piaţa sistemelor de operare pentru dispozitive de tip desktop cu 1,5 miliarde de utilizatori. Însă, creşterea smartphone-urilor şi tabletelor înseamnă că, în prezent, Windows este utilizat de doar 14% din dispozitivele de tip computing din întreaga lume, potrivit firmei de cercetare de piaţă Gartner.

SURSA: Agerpres