Microsoft a declarat joi că va aduce noua aplicația pe televizoarele inteligente Samsung – 2022, apoi își va extinde distribuţia către alţi producători mari. Aplicaţia va fi disponibilă în 27 de state, de pe 30 iunie 2022.

În realitate, jocurile video nu rulează pe televizor, ci pe serverele puternice ale Microsoft, care trimit semnalul video și interpretează semnalul de la controller. Pe scurt, oamenii nu vor mai avea nevoie de hardware de mare putere pentru a juca diverse jocuri video.

Televizoarele inteligente vor oferi acces la Xbox Game Pass direct din interfața lor. Microsoft a luat acestă inițiativă după ce veniturile obținute din hardware-ul Xbox au crescut cu 92% în 2021.

Microsoft vrea să cucerească piața jocurilor

În prezent, compania americană producătoare de software se concentrează pe obţinerea de venituri noi din serviciile de jocuri video, nu doar din vânzările de console. Pe scurt, Microsoft vrea să cucerească piața jocurilor.

Datorită puterii cloud și a Xbox Game Pass, oamenii pot reda pe computerul personal, smartphone sau tabletă cele mai populare titluri, iar acestea se vor extinde curând pe alte dispozitive electronice.

Cu ocazia E3 2021, ediția anuală a celui mai important târg de jocuri video, CEO-ul Microsoft, Satya Nadella, a confirmat zvonurile apărute în spațiul public despre serviciul său de abonament Xbox Game Pass, care oferă acces la sute de jocuri video și în care este integrat xCloud, serviciul de jocuri cloud, relatează Observator.

Microsoft se implică activ în domeniul jocurilor video

Amintim faptul că, la începutului acestui an, a avut loc cea mai mare implicare a Microsoft în domeniul jocurilor video. Atunci compania americană a anunţat că intenţionează să cumpere editorul de jocuri Activision Blizzard pentru suma impresionantă de 68,7 miliarde de dolari americani.

A patra categorie de produse Microsoft sunt jocurile video, de aceea, compania americană îşi propune să atragă clienți noi la serviciul său de abonament Game Pass, care costă 10 dolari americani pe lună şi include o opţiune pentru persoanele care joacă pe computere şi streaming prin cloud.

În 2020, afacerea cu hardware s-a dezvoltat rapid, după ce Microsoft şi-a lansat consolele Xbox Series X şi Xbox Series S deoarece oamenii au început să petreacă din ce în ce mai mult timp acasă, odată cu impunerea carantinei la începutul pandemiei de coronavirus.

Însă lipsa aprovizionării cu componente şi blocajele din China au afectat capacitatea Microsoft de a produce noi console, relatează CNBC.