În prezent Michelin România are circa 3.000 de angajați și produce o gamă largă de anvelope destinate tuturor tipurilor de vehicule. Ca dovadă a importanței activităților din România, compania cu sediul la București devine centru regional Michelin pentru întreaga zonă a Balcanilor.
„Acum 10 ani, Michelin intra în România cu promisiunea de a dezvolta aici o afacere sustenabilă pe termen lung. Am făcut investiţii de peste 265 de milioane de Euro în tehnologie şi în modernizarea uzinelor, punând în acelaşi timp foarte mult accent pe formarea şi dezvoltarea echipelor. Astăzi, toate unităţile din România sunt la standardele internaţionale Michelin, iar produsele fabricate la noi susţin cu succes misiunea companiei – progresul mobilităţii bunurilor şi persoanelor”, a declarat, Eric Faidy, Preşedintele Michelin România şi Balcani.
Lider mondial în domeniul anvelopelor, grupul Michelin are sediul central în Franţa, la Clermont-Ferrand, este prezent în 170 de ţări, are peste 110.000 de angajaţi în toată lumea şi 70 de uzine în 18 ţări. Grupul are centre de cercetare în Europa, Statele Unite ale Americii şi Asia, precum şi două plantaţii de cauciuc în Brazilia. Cota de piață la nivel global a fost anul trecut de 15,5%.