‘Ministerul Finanţelor Publice reaminteşte că lansează un nou instrument de datorie publică – alternativă de economisire pentru populaţie. Astfel, programul Tezaur va da posibilitatea tuturor persoanelor fizice interesate să achiziţioneze titluri de stat direct prin Trezoreria Statului, fără comisioane şi cu o dobândă atractivă. Spre deosebire de programul Fidelis, emisiunile de titluri de stat prin Trezorerie vor fi emise cu o frecvenţă trimestrială, în baza unor prospecte de emisiune, punându-se astfel la dispoziţia persoanelor fizice un instrument de economisire de-a lungul unui întreg an. Aşadar, orice persoană fizică va avea posibilitatea subscrierii frecvente a emisiunilor de titluri de stat pe o paletă mai largă de scadenţe. Mai mult, în scopul asigurării facilităţii accesului cât mai larg la aceste emisiuni, valoarea unui titlu de stat va fi de 1 leu, spre deosebire de valoarea de 100 de lei aferentă ultimelor titluri de stat emise prin programul Fidelis’, se menţionează în comunicat.

Totodată, un alt beneficiu al noului program constă în faptul că, spre deosebire de emisiunile anterioare efectuate prin Trezorerie (înainte de anul 2005), aceste titluri de stat vor fi emise într-o formă dematerializată, persoanele fizice care vor cumpăra astfel de titluri urmând să îşi deschidă conturi în Trezorerie în acest sens.  

Prin noul program, titlurile de stat pentru populaţie vor fi emise prin intermediul unităţilor operative ale Trezoreriei Statului. În acelaşi timp, veniturile obţinute din deţinerea titlurilor emise de statul român, prin Ministerul Finanţelor Publice, vor fi neimpozabile, conform actualelor prevederi din Codul Fiscal. Termenii şi condiţiile financiare aferente fiecărei emisiuni vor fi specificate în cadrul prospectelor de emisiune care vor fi aprobate prin ordin al ministrului Finanţelor Publice. AGERPRES