Metro Cash & Carry Romania a investit 4,7 milioane de euro in reamenajarea centrului de distributie din Voluntari, extinxand suprafetele de vanzare.

In urma reamenajarii centrul Metro din Voluntari are o suprafata totala de vanzare de 8.650 metri patrati si un numar de 284 de angajati. Departamentul de vinuri este acum organizat pe podgorii si regiuni viticole, potrivit anuntului companiei.

Departamentul denumit Garden Center are destinata acum o suprafata de 266 metri patrati, iar suprafata raioanelor Birotica si Media s-a extins cu aproximativ 75%, cu acces direct catre articolele din zona Office-Media. Suprafata raionului Menaj a crescut cu 40% in timp ce raionul Congelate este mai mare cu 28%.

„In noua formula, Metro Cash & Carry Voluntari reprezintăa una dintre cele mai moderne locatii apartinand retelei de distributie Metro Cash & Carry Romania, cu o investiţie de aproximativ 4.7 milioane Euro, care transforma cumparaturile intr-o experienta complet noua „, a declarat Vladimir Vava – Director Operational Business Unit Metro Cash & Carry Romania & Moldova.

Conform companiei, Metro Voluntari este primul centru de distributie al retelei de cash&carry din Romania, unde a fost creata o zona in care sunt oferite clientilor solutii complete pentru dotarea birourilor (mobilier adaptat spatiului clientului, calculatoare, servere si laptopuri configurate la cerere, solutii de copiere, imprimare si personalizare, solutii pentru gestiunea magazinelor, restaurantelor si hotelurilor, comunicatii mobile de voce si date, precum si un sortiment complet de consumabile de birou).

Metro Cash & Carry este reprezentat in 29 de tari cu peste 600 de magazine cash&carry. Cu peste 100.000 de angajati, la nivel mondial, compania a atins vanzari de 31,7 miliarde euro. Metro Cash & Carry este o divizie de vanzari a Metro Group. In anul 2007, vanzarile Metro Group au atins cifra de 64 miliarde euro. Compania numara aproximativ 290.000 de angajati si opereaza in peste 2.100 de locatii din 32 de tari.

Partea operationala a afacerii este desfasurata de diviziile de vanzari care opereaza independent pe piata: Metro/ Makro Cash & Carry; hipermarket-urile Real; Media Markt si Saturn – lider pe piata bunurilor electronice si electrocasnice din Europa si magazinele universale Galeria Kaufhof.

Metro Cash & Carry Romania este o parte integranta a Metro Cash & Carry International.

Metro Cash & Carry s-a lansat oficial in Romania in luna octombrie a anului 1996, prin deschiderea primului centru de distributie din Bucuresti. Astazi, reteaua de magazine numara 24 de centre de distributie: in Bucuresti – 4 centre (Militari, Voluntari, Berceni si Baneasa), in Brasov, Constanta si Timisoara cate 2 centre si cate un centru in fiecare din urmatoarele orase: Cluj, Bacau, Iasi, Craiova, Baia Mare, Galati, Ploiesti, Oradea, Sibiu, Suceava, Pitesti, Tg. Mures, Arad si Deva.

Sursa: Metro