Mai multe magazine din România au anunțat că vor retrage de pe piaţă mai multe loturi de porumb prăjit, contaminate cu aflatoxină, o substanță toxică.

Alertă alimentară în România

„PROFI acordă̆ prioritate siguranței alimentare, motiv pentru care vă informăm că̆ furnizorul Mogyi România a inițiat retragerea de la comercializare şi rechemarea de la client a produselor: Mexicorn cu sare 70g Lot 240110, Mexicorn cu chilli 70g Lot 231110 și Lot 231221 că urmare a detectării aflatoxinei.

Se recomandă̆ persoanelor care deț̦în produsul descris mai sus să̆ nu-l consume, ci să̆-l distrugă̆ sau să̆-l returneze la magazin în perioada 08.06.2023 – 23.06.2023 inclusiv, urmă̂nd să̆ primească̆ în schimb un același tip de produs din alt lot, fă̆ră a fi necesară̆ prezentarea bonului fiscal.

Ne cerem scuze pentru inconvenientele create!” au transmis reprezentanții Profi.

Produsul a fost contaminat cu o substanță periculoasă

De asemenea, Metro anunţă că a fost notificat de către același furnizor să înceapă retragerea de la vânzare a produsului. Se pare că acesta a fost contaminat cu aflatoxină, o substanță toxică.

„Va informăm că am fost notificați de către furnizorul SC MOGYI ROMÂNIA SRL să inițiem retragerea de la comercializare și de la clienți a articolelor menționate mai jos.

Motivul rechemării: identificarea unei contaminări cu aflatoxină.

În cazul în care ați cumpărat produsele menționate mai sus, va rugăm să nu le consumați și să le returnați în magazinele Metro Cash & Carry România SRL până pe 26.06.2023, urmând să primiți contravaloarea lui.

Ne cerem scuze pentru eventualele inconveniente cauzate de acest incident.”, au transmis și reprezentanții Metro.

Acest produs va fi retras de la raft

Totodată, reprezentanții Carrefour au anunțat că vor retrage produsul din aceleași motive.

„La sesizarea Mogyi Hu Kft am demarat procedura de retragere a loturilor de produs mentionate mai sus, în urma identificării unei contaminări cu aflatoxina.

De aceea, clienții care au cumpărat produsul:

– „Mexicorn cu sare”, cu termenul de valabilitate 10.01.2024, – „Mexicorn cu chilli”, cu termenul de valabilitate 10.11.2023, – „Mexicorn cu chilli”, cu termenul de valabilitate 21.12.2023, – „Mexicorn cu chilli”, cu termenul de valabilitate 11.01.2024, – „Snack Mix Bere”, cu termenul de valabilitate 20.01.2024, sunt rugați să ţină cont de retragere şi să nu îl consume.

Din motive ce țin de siguranța consumatorului, societatea Mogyi Romania a reacționat fără întârziere și a dispus scoaterea produsului de la livrare imediat ce a fost informată asupra procedurii demarate de furnizor. Produsul se returneaza la punctul de vânzare de
unde l-ati achizitionat. Produsul va fi rambursat in baza bonului fiscal.

Alte produse vândute de Mogyi Romania, inclusiv Mexicorn cu sare, Mexicorn cu chilli si Snack Mix Bere, cu alt termen de valabilitate, nu sunt afectate de această rechemare. Mogyi își cere scuze pentru inconvenientele produse de aceasta rechemare „, a transmis și Carrefour, potrivit ANSVSA.