În martie, Metro, al patrulea retailer din Europa, anunţa că este nevoită să amâne operaţiunea din cauza crizei din Ucraina. Recent, directorul general al Metro, Olaf Koch, dădea asigurări că Rusia şi Ucraina sunt în continuare pieţe promiţătoare pentru Metro. 'Atât timp cât sancţiunile împotriva Rusiei nu influenţează schimburile comerciale nu ar trebui să aibă un impact asupra afacerilor noastre', a apreciat Olaf Koch.

Chiar şi fără banii ce urmau să fie generaţi de această listare, Metro are suficiente fonduri pentru a continuarea extinderea pe piaţa din Rusia în 2014 şi 2015 însă va fi nevoit să caute noi surse de finanţare pentru noi investiţii după 2015, a explicat şeful companiei germane.

Sursele susţin că relansarea ofertei publice iniţiale va depinde de evoluţiile din Ucraina şi de evoluţia rublei, care s-a depreciat în ultimele luni.

Metro are aproximativ 70 de magazine Cash & Carry engros în Rusia, fiind al patrulea retailer de pe piaţa din Rusia după X5, Magnit şi grupul francez Auchan. În 2013 operaţiunile din Rusia au fost responsabile pentru un sfert din profitul operaţional al grupului şi au înregistrat vânzări de aproximativ cinci miliarde de dolari, sau 9% din totalul Metro.

Metro Group este una dintre cele mai mari şi mai extinse companii de retail din lume. Metro Cash & Carry s-a lansat oficial în România în luna octombrie 1996, când a deschis primul magazin din Bucureşti. Astăzi, reţeaua numără 32 de magazine în 24 de oraşe.

SURSA: Agerpres