În curând va deveni mult mai ușor pentru utilizatorii Google Maps să urmărească locația poliției, datorită unei noi caracteristici pentru raportarea și vizualizarea radarelor în aplicație. Funcția seamănă cu cea prezentă în aplicații precum Waze, care au fost aspru criticate de organizațiile de poliție în trecut pentru că au oferit oamenilor un instrument pentru a urmări cu ușurință operațiunile polițiștilor.

Cum va arăta noua funcție Maps.

Google a anunțat că persoanele care utilizează maps pe Android și iOS vor putea raporta incidente, inclusiv radare, accidente, ambuteiaje, închideri de benzi și obiecte care blochează drumul începând de săptămâna aceasta.

Aplicații precum Waze, care este deținută tot de Google, au atras critici dure din partea organizațiilor de poliție pentru că au permis utilizatorilor să partajeze locația polițiștilor. Google a răspuns la acea vreme că funcția Waze a ajutat și a făcut drumurile mai sigure.

„Informarea șoferilor despre radarele ce urmează le permite să fie mai atenți și să ia decizii mai sigure atunci când sunt pe drum.”

Ca și Waze, noua caracteristică Google Maps nu permite utilizatorilor să facă distincția între diferitele tipuri de operațiuni ale poliției. Singura etichetă disponibilă în noua actualizare Maps este „radar”.

Această nouă caracteristică va fi lansată pentru toți utilizatorii de iPhone și Android în această săptămână.