Cele mai multe locuri de muncă oferite prin reţeaua EURES sunt în Suedia (63.000 joburi), Italia (55.000 joburi), Franţa şi Austria (53.000 joburi).
Cei care îşi caută de muncă prin această reţea europeană de ocupare provin din alte domenii decât cele preferate de angajatori: administraţie, vânzări, comerţ, economie şi drept.
Angajatorii mai caută bucătari, chelneri, barmani, ingineri şi tehnicieni mecanici, alţi specialişti în informatică, agenţi de vânzări, directori de vânzări şi marketing sau sudori şi tăietori cu flacără.
Aceştia mai cer diverse calificări de la candidaţi, cum ar fi experienţa internaţională, abilităţi de management de proiect şi experienţă de coordonare şi supervizare.
Serviciul European de Ocupare a Forţei de Muncă (EURES) este o reţea de cooperare destinată să faciliteze libera circulaţie a lucrătorilor în Spaţiul Economic European şi este coordonată de Comisia Europeană. Partenerii din reţea includ serviciile publice de ocupare a forţei de muncă, organizaţii sindicale şi patronale.