Codrin Ștefănescu, fostul secretar general al PSD, debarcat din funcţie după condamnarea lui Dragnea, prezintă duminică o postare critică pe Facebook cu privire la sistemul judiciar. Acesta a declarat că de Ziua Justiției se sărbătorește o justiție în care sunt șantajați judecătorii, există protocoale secrete și completuri ilegale.

„Azi sarbatorim Ziua Justitiei ! Cum adica, care Justitie ? Aia cu protocoalele secrete si ilegale. Aia cu decizii in plicuri galbene. Aia de care vorbea Base cu Maior la miez de noapte la Palat. Aia de isi santaja judecatorii cu dosare fabricate din timp. Aia cu completuri ilegale si neconstitutionale. Aia de a nenorocit zeci de mii de oameni si familiile lor absolut ptr nimic. La gramada : Medici, profesori, jurnalisti, oameni de afaceri, alesi locali, etc. Aia a lui Onea si Portocala de la Ploiesti. Asta sarbatorim noi azi ! Si n-avem voie sa zicem nimic de rau ca asa-i ordinul de sus. Traiasca pacea pe pamant!”, scrie Codrin Ștefănescu, pe Facebook.

Codrin Ștefănescu face referire la protocoalele încheiate de SRI cu structuri din sistemul judiciar, dar și la completurile care au fost declarate neconstituționale de CCR.