Espressoarele manuale au un aspect clasic și elegant, plăcut în orice bucătărie. Dar sunt ele ușor de utilizat? Muncești mai mult decât la un aparat cafea care funcționează electric? Au nevoie de diferite tipuri de întreținere? Sunt mai eficiente din punct de vedere al costurilor?

Atât de multe întrebări i-ar speria pe cei mai mulți de gândul de a investi într-una dintre aceste mașini clasice și eficiente, dar cei mai hotărâți vor dori cu siguranță să descopere răspunsurile.

Așadar, ne-ar plăcea să te ajutăm să afli dacă acest tip de aparat cafea este potrivit pentru tine. Iată lucrurile pe care trebuie să le iei în considerare.

Satisfacția practică este reală

Cu un espressor manual, să faci o cafea nu va însemna niciodată doar apăsarea pe câteva butoane. Este un proces care îți invită întregul corp să participe. A trage în jos acea pârghie manuală nu este tocmai greu, dar nici nu este foarte ușor.

Această abordare practică îi va îndepărta cu siguranță pe câțiva fani mai superficiali ai espresso-ului clasic. Am înțeles — mulți oameni vor doar o cafea bună făcută ușor. Dar există ceva în a-ți pune mintea și corpul la lucru pentru a crea ceva delicios.

Satisfacția unui espresso grozav realizat cu un espressor semi-automat este puternică. Satisfacția unei cafele grozave făcute cu un espressor manual cu pârghie este și mai uimitoare.

Dacă îți place să iei locul șoferului cu lucruri care îți plac, un espressor manual cu pârghie poate fi potrivit. Trage de pârghie, ține maneta și controlează-ți propria cafea. Este satisfăcător și este personal.

Cu toate acestea, poate fi dificil de înțeles.

Va exista o curbă abruptă de învățare

Un espressor manual cu pârghie îți cere să înveți câteva lucruri pe care un aparat de cafea electric te învață. De exemplu, viteza cu care tragi în jos și eliberezi pârghia poate afecta cafeaua.

Într-un espressor semi-automat, există doar două sau trei setări: Oprit, Pornit și Preinfuzie.

Există mai multe lucruri cu care să te joci în ceea ce privește presiunea cu un espressor manual cu pârghie. Înțelegerea procesului necesită ceva timp, iar a învăța să repeți în mod constant acel proces zi de zi este o altă provocare.

La urma urmei, lucrezi cu o formă super-concentrată de cafea, așa că mici modificări ale tehnicii pot însemna schimbări mari de aromă. Este frustrant, chiar enervant uneori. Adăugarea pârghiei în amestec face lucrurile puțin mai complexe, dar nu atât de mult încât noii veniți să stea departe.

Dacă ai voința și răbdarea să înveți să faci un espresso acasă, ai voința și răbdarea să înveți cum să folosești un espressor manual cu pârghie.

Piston vs Direct

Există două tipuri principale de espressoare manuale cu pârghie: piston cu arc și pârghie directă.

  • Un aparat cafea cu piston cu arc au un arc calibrat care forțează apa să treacă prin cafeaua măcinată. Când tragi maneta în jos, comprimi arcul. Când eliberezi pârghia, arcul aplică presiune printr-o lovitură.
  • Mașinile Direct Lever nu au acest arc. De fapt, nu există niciun mecanism care să aplice automat presiunea. Aplici presiune ținând apăsată pârghia. Sigur, există unele roți dințate care sporesc presiunea, dar tu o creezi, nu un arc.

Vrei experiența practică, dar vrei să știi că se creează o cantitate constantă de presiune pentru fiecare espresso? Un aparat cafea cu piston cu arc sună potrivit pentru tine.

Vrei o experiență practică completă? Ești un suflet curajos. Mergi cu un aparat cu o pârghie directă.

Tind să fie mai puțin costisitoare

Un espressor manual cu pârghie are de obicei un preț mai mic decât vărul său electric. Cu toate acestea, este puțin greșit să spunem că mașinile manuale nu sunt electrice.

  • Au încă rezervoare de apă care rămân fierbinți
  • Pot avea în continuare cronometre și afișaje de temperatură încorporate

Dar fără a fi nevoie să conectezi cât mai multe dispozitive electrice la pompa în sine, costul aparatelor scade — uneori cu mult.