Joi, deputatul USR Claudiu Năsui îl critica dur pe Teodor Meleşcanu, într-o postare publicată pe Facebook. Năsui a făcut publice informații cu privire la cât câștigă Teodor Meleșcanu lunar, din cumularea salariului de la Senat cu pensia. Deputatul USR susține că Meleșcanu „căpușează” statul de mai bine de 50 de ani. Așadar, cumulat, Meleșcanu câștiga aproape 23.000 lei, însă Năsui susține că nu îl recomandă nimic pentru aceste „remunerații barosane”.

Răspunsul lui Meleşcanu a venit peste câteva ore

Încă preşedinte al Senatului, având în vedere decizia CCR cu privirea la alegerea sa în fruntea acestei instituţii, Meleşcanu i-a răspuns lui Claudiu Năsui tot prin intermediul unui mesaj pe Facebook.

“Este cunoscut faptul că nu am obiceiul să răspund atacurilor “prietenilor” din politică.

Este un “modus operandi” în zilele noastre ca persoane care nu au făcut nimic pentru țară și pentru societatea românească să lanseze atacuri asupra celor care și-au dovedit valoarea de-a lungul anilor și care, evident, constituie un motiv de frustrare pentru epigonismul lor”, şi-a început Teodor Meleşcanu pledoaria.

Liderul Senatului şi-a cerut scuze, ironic, pentru tot ce a făcut în viaţă

“Pentru domnul Claudiu Iulius Gavril Năsui am câteva răspunsuri, cu scuzele care se impun:

– îmi cer scuze că m-am născut în timpul războiului și că mi-am permis să supraviețuiesc acelei perioade de lipsuri, foamete, boli și tot felul de mizerii.

– îmi cer scuze că, supraviețuind, am înțeles de copil că părinții, în afara de iubirea lor și educația de bază, cei 7 ani de acasă, nu aveau ce să îmi ofere și m-am năpustit asupra învățăturii, școala fiind singura alternativă la sărăcia în care se zbătea România pe atunci.

– îmi cer scuze că am fost un student eminent, că am absolvit un doctorat pe vremea când, pentru a obține un doctorat nu aveai nevoie de banii lui tata, ci doar de muncă, inteligență, sacrificiu și dedicare.

– îmi cer scuze că de cincizeci și cinci de ani muncesc în țara mea și pentru țara mea, nu pentru firma lui tata, nici pentru alte afaceri cu statul român, că nu am vândut mărfuri statului român la prețuri supraevaluate, ca să mă îmbogățesc fraudulos.

– de cincizeci și cinci de ani muncesc pentru țara mea și plătesc taxe și impozite contribuind la fondul de pensii timp de peste o jumătate de veac, inclusiv în prezent.

– pensia mea “specială” este caștigată prin munca pusă în slujba statului român și nu la firma lui tata. Firmele care fac afaceri oneroase cu statul căpușează statul, nu cei care muncesc pentru stat și plătesc cinstit taxe și impozite.

– îmi cer scuze că am muncit mult, conform competențelor și puterii mele de muncă: am muncit ca diplomat (nu ca “politruc” – vă recomand să consultati DEX-ul pentru a înțelege sensul cuvintelor pe care le folosiți), ministru, director SIE, dar și ca profesor universitar la universități de stat și particulare.

– îmi cer scuze că vă simțiți umilit de competențele mele. Spre deosebire de tatăl dumneavostră, tatăl meu a decedat când eu aveam 12 ani și nu a avut nicio firmă care să îmi plătească școli și la care să mă angajeze.”

Deputatul Năsui, trimis pe Wikipedia să citească despre cariera lui Teodor Meleşcanu

“Ce am făcut eu pentru România puteți citi pe Wikipedia și dacă nu vi se pare edificator, vă recomand cartea “Diplomația – Politica externă a României 1992 – 1996; 2017-2019”, pe care am publicat-o de curând și unde veți găsi date și documente oficiale, nu vorbe fară acoperire și calomnii așa cum emiteți dumneavoastră.

Cartea vă lămurește cu privire la ce mă recomandă pentru a avea “remunerații barosane”, cum vă exprimați dumneavostra cu eleganță. De altfel, ca parlamentar și dumneavoastră încasați “remunerații barosane”. Să înteleg că și dumneavoastră “capușați” statul?

Dar pe dumneavoastră ce vă recomandă să încasați aceste “remunerații barosane”?

Pentru cei care sunt fascinați de personalitatea dumneavoastră, recomand articolul “Nasoliile clanului Năsui” pe www.justitiarul.ro”, mai scrie Meleşcanu pe pagina sa de Facebook.