Gheorghe Dincă are propria pagină pe Wikipedia. Pe cunoscutul site există o pagină întreagă intitulată „Criminal în serie român”.

Pagina conține multe inexactități, fapt care a determinat Wikipedia, ca la cererea unei persoane revoltate, să șteargă unele date. Explicația rămasă arată că „articolul nu este relevant pentru Wikipedia” și că „nu orice criminal trebuie să aibă o secţiune dedicată”.

Textul care apare pe celebra pagină de internet spune că:

„Gheorghe Dincă (n. 27 mai 1953, Caracal, România) este un presupus criminal în serie român. A ajuns in atenția publicului la sfârșitul lunii iulie 2019, după ce Alexandra Măceșanu, o fată de 15 ani, a sunat la serviciul de urgență 112spunând că a fost răpită și violată de Dincă, după ce a fost luată la ocazie de acesta. În cursul anchetei a ieșit la iveală că este suspectat de comiterea unei alte răpiri, iar autoritățile române cercetează alte posibile crime. Ducea o viață în aparență retrasă, trăind separat de propria familie și practicând mecanica auto, taximetria neautorizată, precum și diverse munci necalificate ziliere. S-a descoperit prin urma testelor ADN că rămășițele arse de Gheorghe Dincă sunt ale Alexandrei. În următoarele zile se cercetează moartea Luizei, fata în vârstă de 18 ani.

Gheorghe Dincă este suspectat cum că ar face parte dintr-o bandă de proxeneți și traficanți de persoane, el aparent ocupându-se cu nelegiurile acestea de mai multă vreme.

Gheorghe Dincă este pensionar din 2018, obținând venituri suplimentare și din vânzarea de fier vechi, bișniță și recent, se pare, în urma acuzațiilor care i se aduc și perchezițiilor de către DIICOT, din traficul de persoane. Conform propriilor declarații, acesta recunoaște că le-a omorât pe cele două fete, Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu. Este suspectat de către mass-media de activități ilegale desfășurate și pe teritoriul Italiei. De asemenea, se crede ca există legături între clasa politică din județ și clanuri interlope, fiind posibil ca și Dincă să joace un rol în cadrul unei asemenea structuri clandestine.

În urma mediatizării anchetei, o femeie numită Marinela Bradosu a declarat că a fost victima unui viol comis de către Dincă, în gospodăria căruia a intrat urmărind să presteze o muncă în regim zilier de menaj. Astfel, evoluția evenimentelor pare să conducă la teoria conform căreia Dincă se confruntă cu fantasme și cu anomalii sexuale, aspect extrem de frecvent întâlnit în repertoriul penal la criminalii în serie.

Până în momentul de față, Dincă a prezentat în anchetă o atitudine aparent instabilă, în sensul că a oferit anchetatorilor informații în baza cărora aceștia au căutat persoanele dispărute în râurile Dunăre și Olt, fără izbândă. Conform presei, prezintă de la momente de aparent regret pentru faptele pe care susține că le-a săvârșit până la iritare pe motiv de condiții de arest preventiv pe care le consideră improprii. Un puternic impact asupra conștiinței colective l-a avut momentul în care Dincă, încătușat și flancat de polițiști, a rânjit în fața presei. Aceste elemente sunt importante, fiindcă pot ajuta la conturarea profilului psihologic al bărbatului.

Trebuie precizat că în conformitate cu art. 4 alin. (1) nou Cod de procedură penală român, Dincă beneficiază de prezumția de nevinovăție, până la stabilirea eventuală a vinovăției acestuia printr-o hotărâre judecătorească penală cu caracter definitiv. La data completării acestui articol (15.08.2019), împotriva lui Dincă își producea efectele măsura preventivă privativă de libertate a arestului preventiv,dispusă de către judecătorul de drepturi și libertăți.

Cazul este unul misterios, în lucru, cu multe semne de întrebare, iar autoritățile încă lucrează pentru rezolvarea acestei enigme judiciare”, se arată pe pagina dedicată criminalului care a îngrozit România.