Grupul medical din Arad include un spital de mari dimensiuni al cărui bloc operator reuneşte patru săli de operaţie, un ambulatoriu care reuneşte toate specialităţile medicale, precum şi o farmacie. Unităţile noului partener local totalizează o suprafaţă de 4000 mp. Potrivit reprezentanţilor MedLife, Genesys Medical Clinic a înregistrat în 2010 o cifră de afaceri de peste două milioane de euro, estimând pentru anul acesta o dublare a afacerilor  şi o creştere semnificativă a numărului de pacienţi.

„2011 reprezintă pentru MedLife un an dinamic în care vom deschide 15 unităţi noi (spitale, clinici, farmacii), şi vom face achiziţii la nivel local, tranzacţia din Arad fiind proiectul care dă startul planurilor noastre ambiţioase din acest an”, a declarat Mihail Marcu, preşedintele Consiliului de Administrație MedLife.
„Alegerea acestui operator corespunde în totalitate criteriilor noastre de selecţie şi anume: dimensiunea business–ului, Genesys Medical Clinic fiind unul dintre cei mari jucători în vestul ţării, şi capacitatea de a oferi servicii medicale complete – de la servicii de ambulatoriu şi investigaţii medicale, până la intervenţii chirurgicale, servicii de spitalizare şi farmaceutice. Nu este de neglijat nici faptul că pe piaţa de servicii medicale corporate – abonamente adresate companiilor – MedLife a câştigat masiv cotă de piaţă în ultimii ani prin diferenţierea faţă de competiţie datorită suplimentării serviciilor de ambulatoriu cu o largă ofertă atât privind finalitatea actului medical prin servicii spitaliceşti, cât şi prin program 7/7, 24/24”, a mai spus Marcu. În continuare, MedLife se va concentra asupra creşterii organice a business–ului şi va dezvolta unităţile curente prin extinderea gamei de servicii, deschiderea unor noi secţii în cadrul spitalului şi achiziţia unor noi echipamente medicale de ultimă generaţie.

Adrian Jivan, acţionar și administrator la Genesys Medical Clinic a spus că o astfel de tranzacție „reprezintă un pas firesc în evoluţia oricărui business care doreşte să se dezvolte la alte dimensiuni. Genesys Medical Clinic a avut un start-up foarte reuşit pe piaţă şi ne-am dorit ca într-o nouă etapă de creştere să avem susţinerea unui operator de referinţă care să aducă un plus de valoare companiei în zona de administrare şi gestionare a resurselor”, a completat el.

În urma acestei tranzacţii, grupul medical din Arad va funcţiona sub denumirea MedLife – Genesys, denumire care va fi susţinută de un proces de rebranding stabilit pentru următoarea perioadă.

MedLife a efectuat prima tranzacţie a unui operator local în 2010, când a cumpărat 80% din grupul Policlinica de Diagnostic Rapid din Braşov. Achiziţia a depăşit valoarea de trei milioane de euro, fiind una dintre cele mai importante operaţiuni de cumpărare a unui furnizor medical local din ultimii trei ani, derulată de un alt operator de profil.