Aceasta este cea de-a doua tranzacție inițiată de MedLife anul acesta, după achiziționarea pachetului de 55% din grupul de firme Centrul Medical SAMA și Ultratest, din Oltenia. Stem Cells Bank își desfășoară activitatea în București și în Timișoara, în cel din urmă oraș aflându-se și banca de depozitare.

„La cinci ani de la prima tranzacție prin care am achiziționat un operator local, putem spune că am dobândit deja un know-how relevant și că achizițiile vor căpăta o pondere și mai importantă în cifra noastră de afaceri. Decizia de a intra pe această nouă linie de business reprezintă un pas firesc în dezvoltarea businessului nostru”, a declarat Mihai Marcu, Președinte CA MedLife.

În urma finalizării tranzacției, MedLife va deține pachetul majoritar, iar acționarii actuali vor deține pachetul minoritar și vor continua să asigure managementul companiei și pe viitor. Stem Cells Bank a fost inaugurată în anul 2010 la Timișoara. MedLife a efectuat prima tranzacție a unui operator local tot în 2010, când a cumpărat 80% din grupul Policlinica de Diagnostic Rapid din Brașov. Achiziția a depășit valoarea de 3 milioane de euro, fiind cea mai importantă operațiune de cumpărare a unui furnizor medical local din România, derulată de un alt operator local de profil.

Această tranzacție a fost urmată de alte două, pentru Grupul Genesys Arad și Maternitatea Eva din Brașov, MedLife devenind încă din anul 2012 operatorul medical cu cea mai bogată experiență în consolidarea pieței de profil, prin achiziția și integrarea de operatori medicali regionali. Anul acesta, MedLife a preluat un pachet de 55% din grupul de firme Centrul Medical SAMA și Ultratest, unul dintre cei mai importanți operatori medicali din sud-vestul României.  
Pentru anul 2015, compania țintește o cifră de afaceri de 100 de milioane euro și continuă planurile de achiziții la nivel regional, cu intenția declarată ca cel mai mare operator de servicii medicale din România să rămână o companie cu capital majoritar românesc.